Večni arhitekt

Večni arhitekt - Noah Charney | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Noah Charney
DIMENZIJA
7,6 MB
IME DATOTEKE
Večni arhitekt.pdf
ISBN
4410540284310

OPIS

Nova knjiga o Plečniku je osrednje knjižno delo Plečnikovega leta 2017. Berljivo in dostopno delo nam prinaša sodoben pogled na Plečnika skozi optiko tujega poznavalca. V knjigi Noaha Charneya večni arhitekt in moderni mistik izstopi v človeški razsežnosti. Celosten pogled nam približa njegova dela skozi arhitektovo življenjsko zgodbo, naj gre za dunajsko, praško ali ljubljansko […]Pred nami je historično, estetsko in umetnostnozgodovinsko branje, ki nam razkrije mojstrovo duhovno razsežnost, njegove bivanjske in oblikovalske preference in tudi odnos do lastnega naroda, ki ga je Plečnik želel povzdigniti, s tem da mu je pomagal ustvariti nacionalni arhitekturni jezik. Pri tem je soočal klasično in moderno, srednjeevropsko in mediteransko, ki jih je združil v organsko postmoderno stimmung.Skozi sveže perspektive fotografa Matevža Paternostra in iskrivo postavitev oblikovalca Domna Frasa bomo Plečnika uzrli v novi luči.Avtor se postavlja v vlogo prizadetega, podrobnega opisovalca in razlagalca zgodovinskih okoliščin Plečnikovega umetniškega zorenja, umetnika, arhitekta, ki ga je za življenja privedlo do nič manj kot do izjemnega tvorca slovenske nacionalne arhitekture, posthumno pa do arhitekta svetovne veljave.Iz predgovora dr. Petra KrečičaDr. Noah Charney je avtor svetovnih uspešnic in profesor umetnostne zgodovine. Napisal je dvanajst knjig in stotine člankov, med drugim za The Guardian in Washington Post, deluje pa tudi kot voditelj televizijskih oddaj. Je Američan, ki že dolga leta živi v Sloveniji.

Življenje in delo Jožeta Plečnika, modernističnega mistika), ki jo je napisal Noah Charney. Tu sta še dve priznanji Salona v kategoriji Arhitektura, ki so ga za Kompaktni leseni vrtec (Loče, Slovenija) prejeli arhitekti Mojca Gregorski in Matic Laši ... Iz knjige Noaha Charneyja "Večni arhitekt.

Mednarodnega bookerja, namenjenega prevodnim delom v Veliki Britaniji, je prejel izraelski avtor David Grossman za roman A Horse Walks Into a Bar/Pride konj v bar. V oddaji tudi o razstavi treh generacij družine Demšar z ... Večni borec zoper lažnivost v arhitekturi.

POVEZANE KNJIGE