Pod snegom

Pod snegom - Petra Soukupová | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Petra Soukupová
DIMENZIJA
10,48 MB
IME DATOTEKE
Pod snegom.pdf
ISBN
6036246780555

OPIS

Izjemna češka pisateljica Petra Soukupová v romanu Pod snegom ostaja zvesta svojemu značilnemu pripovednemu slogu. Roman daje samo na videz občutek, da gre za vsakdanjo situacijo, ki ni nič posebnega. A tri sestre, ki se nekega zimskega dne usedejo v avto in odpeljejo k staršem na praznovanje očetovega rojstnega dne, s seboj niso vzele samo otrok. Z njimi se v zimski dan zapeljejo tudi njihove življenjske zgodbe, ki nenadoma oživijo.Prodorna češka pisateljica Petra Soukupová z romanom Pod snegom v odličnem prevodu prevajalke Nives Vidrih med bralce knjig Celjske Mohorjeve družbe prihaja prvič. Leta 2012 so lahko slovenski bralci prebirali njen knjižni prvenec Morje.Na videz vsakdanja situacija. Tri sestre se nekega zimskega dne usedejo v avto in odpravijo k staršem na praznovanje očetovega rojstnega dneva. Blanka z dvema hčerama, dojenčkom in psom, Olina s sinom in iPadom, Kristýna z mačkom od prejšnjega večera. V polnem avtu pa se skupaj z njimi peljejo tudi njihove življenjske zgodbe, spomini na otroštvo, neizpolnjene sanje in frustracije, tako da je ozračje že čez nekaj kilometrov precej naelektreno. Pri tem pa nobena od sester še ne sluti, da jih v domu staršev čakajo še nove neprijetnosti.Petra Soukupová zna v družinskih odnosih in na prvi pogled vsakdanjih dogodkih tako sijajno ujeti odtise zapletenih usod, da se pred bralcem razvijajo kot enkratne življenjske drame. V svojem značilnem pripovednem slogu z nekakšno samoumevno lahkotnostjo poudarja avtentičnost zgodbe in bralca tako potegne vanjo, da še sam postane eden od potnikov v avtu, ki vozi po zimski pokrajini.

Dialogi v drami pa so napisani v privzdignjeni verzni obliki. Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin @ Klemen Tonkli, 2016. Vse pravice pridržane Dramsko besedilo Pod snegom v trikotniku med hčerjo, njenim ljubimcem in materjo obravnava medčloveške odnose in psihološke sence vsakega posameznika.

2021 12:36. Podeli: REUTERS/Shamil Zhumatov Visina snežnog pokrivača u Moskvi mogla bi da obori rekord od pre 65 godina, a od juče je u saobraćaju sneg izazvao potpuni kolaps, prenosi ruska novinska agencija "Sputnjik". SPEKTAKL U SVETOM GRADU Jerusalim pod snegom posle više godina, ljudi dolaze sa svih strana (VIDEO) AUTOR: Alo.rs/Rojters/I.T.

POVEZANE KNJIGE