Moč branja

Moč branja - Frank Furedi | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frank Furedi
DIMENZIJA
10,55 MB
IME DATOTEKE
Moč branja.pdf
ISBN
8500093893097

OPIS

Knjiga Moč branja prinaša zgodovinski pregled kulture, pomena in vpliva branja ter njegovo spremin janje od antičnih časov do digitalnih medijev. Kompaktno pisano delo celovito zajame zgodovino branja in izpostavi tisto njegovo značilnost, ki je po avtorjevem mnenju ključna – med prebiranjem kakovostne literature se človek kultivira. Zato branje ne bo izumrlo. Furedi, sicer sociolog in filozof, v knjigi Moč branja večplastno analizira različne tipe bralcev in branja ter vseskozi primerja različna mnenja o branju skozi zgodovino. Argumentirano in s konkretnimi primeri pojas njuje moč in pomen branja v različnih obdob jih vse do danes, ko se vnovič razpravlja o dejavnikih, ki vplivajo na vse bolj klavrno podobo branja in na upadajoč pomen bralne kulture. Kljub tehnološkemu napredku in internetni dobi je branje knjig nekaj, kar po Furedijevem mnenju ohranja svoj kulturni in družbeni pomen. Avtor nam z izvirno knjigo o kulturi branja ponudi drugačno videnje pomena branja – ideja o izumiranju branja je po njegovem mnenju enostranska in nepopolna, saj je ravno branje že od starega veka naprej ključnega pomena za človekov razvoj. Furedi v knjigi Moč branja elegantno pokaže, da je branje komunikacijsko orodje, s pomočjo katerega poteka ključni proces človekove socializacije. Zato ima izvorni in konstitutivni pomen za širši kulturni, ekonomski in politični napredek človeštva. O avtorju: FRANK FUREDI (1947), po rodu Madžar, je doktoriral na londonski univerzi in je že vrsto let profesor sociologije na angleški univerzi Kent v Canter buryju. Do sedaj je napisal že več odmevnih knjižnih del, kot so Paranoidno starševstvo (2001), Terapevtska kultura (2003), Politika strahu (2005) in Zaprav l jeno: zakaj šola ne izobražuje več (2009, sl. prevod 2016). V svojih delih se poglobljeno ukvarja s pojmom strahu in širšim pomenom znanja v človeški družbi, s pomenom človekove humanistične izobrazbe in s pomembnostjo njenega poučevanja. Furedijevo delo Moč branja predstavlja kritičen pogled na spremembe bralne kulture skozi zgodovino vse do 21. stoletja.

stoletju je postalo tudi pripomoček za oseb-ni razvoj in je številne ljudi motiviralo, da so se naučili brati bodisi sami bodisi s pomočjo družinskih članov. Frank Furedi: Moč branja UMco, Ljubljana 2017, prevod: Sandi Kodrič, 24,90 € Sociolog in filozof o zgodovini branja, iskanju pomenov, množenju bralcev, očaranostih in razočaranostih. Avtor(ji): Furedi, Frank Leto izdaje: 2017 Cobiss: https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/fgglj/290906880 Več: POVEZAVA Utrjevanje tehnike branja (5-9 let) do avtomatizacije, obdobje hitrega napredka v razvijanju bralnih spretnosti in strategij. ...

decembra 2019, ob 10. uri bo v Knjižnici Velenje potekal bralni klub za odrasle. (NE)MOČ BRANJA % Knjiga je lahko zelo nevarno orožje.

POVEZANE KNJIGE