Medved, ki ga prej še ni bilo, in čarobni gozd

Medved, ki ga prej še ni bilo, in čarobni gozd - Oren Lavie | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Oren Lavie
DIMENZIJA
10,37 MB
IME DATOTEKE
Medved, ki ga prej še ni bilo, in čarobni gozd.pdf
ISBN
5786091388810

OPIS

Mojstrsko napisana in ilustrirarana pravljica o Medvedu, ki ga prej še ni bilo, in Čarobnem gozdu v mnogih deželah navdušuje bralce vseh starosti. Pravljica o Medvedu, ki išče samega sebe, ki odkriva, ali sploh je in kdo je, ali je prijazen, srečen in celo … zelo čeden … Pot ga vodi skozi Čarobni gozd, v njem se srečuje z nenavadnimi gozdnimi prebivalci, ki mu pomagajo pri iskanju njega samega in odgovorih na vprašanja o sebi. Je prijazen? Je srečen? Je, hm, celo zelo čeden? Wolf Erlbruch (1948) je priljubljen in uveljavljen ilustrator ne le v Nemčiji, temveč vsepovsod po svetu. Za svoja številna ilustrirana dela je prejel vrsto uglednih nagrad, v letu 2017 tudi najpomembnejšo – spominsko nagrado Astrid Lindgren. Oren Lavie (1978) je ustvarjalec izraelskih korenin. Ukvarja se z glasbo, gledališčem, videom, redkeje s pisanjem zgodb. Ampak naj ustvarja karkoli, se tega loti zavzeto in predano,zato so vsa njegova dela dognana in priljubljena med najrazličnejšim občinstvom.

In ta medved je sam in zmeden. Kdo je, se sprašuje. Medved, ki ga prej še ni bilo, in čarobni gozd (znak kakovosti Zlata hruška) Mojstrsko napisana in ilustrirana pravljica o Medvedu, ki ga prej še ni bilo, in Čarobnem gozdu v mnogih deželah navdušuje bralce vseh starosti. Medved, ki ga prej še ni bilo, in čarobni gozd je izstopajoč primer kakovostne »filozofske slikanice«, ki se naslanja na nonsensno izročilo Milnejevega Medveda Puja in Carrollove Alice v Čudežni deželi.

Pravljica o medvedu, ki išče samega sebe in odkriva, kdo sploh je in o čarobnem gozdu, skozi katerega hodi in se srečuje z njegovimi prebivalci, ki mu pomagajo pri iskanju odgovorov na vprašanja o njem, navdušuje bralce vseh starosti. Medved, ki ga prej še ni bilo, in čarobni gozd Izraelski pevec in režiser, ki si je leta 2009 z videom Her morning elegance prislužil nominacijo za nagrado grammy in preko 30 milijonov ogledov na YouTube, je leta 2014 ustvaril tudi tole mojstrovino, ki ji je življenje v slovenskem jeziku (k sreči... Prepričata ga, naj skupaj z njima odide v mesto, kjer bo zagotovo zaslovel. Nekoliko oklevajoč, medved vendarle zapusti dom in se poslovi od svojih zvestih medvedjih poslušalcev.

POVEZANE KNJIGE