Liebestod

Liebestod - Miklavž Komelj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miklavž Komelj
DIMENZIJA
8,93 MB
IME DATOTEKE
Liebestod.pdf
ISBN
5688308253432

OPIS

Naslov pesniške knjige Liebestod je vzet iz opere Richarda Wagnerja Tristan in Izolda. V sklicevanju na sporočilo tega radikalnega umetniškega dela, ki je zaobrnilo uveljavljene predstave o razmerju med življenjem in smrtjo, poskuša ta knjiga skozi različne pesniške oblike in postopke (ki ponekod raziskujejo tudi mejo med poezijo in prozo) intervenirati v mehanizme naše simbolne realnosti: avtorju je bilo pri pisanju te knjige vzor nekaj, čemur je Michelangelo Buonarroti rekel življenje od lastne smrti. To knjigo razume kot svoje doslej najbolj ključno pesniško sporočilo.

prvi mesec samo 1 eur. Liebestod Tudi naslov Liebestod, povzet po glasbenem finalu Wagnerjeve opere Tristan in Izolda iz leta 1859, osrednja tema kontradiktornega para ljubezni in smrti, nastopa v Komeljevi knjigi v neštetih izpeljavah, med drugim tudi v njegovi priljubljeni partizanski temi na primeru življenja in smrti Karla Destovnika Kajuha, dragega mu pesniškega ... Liebestod.

All the rest is nothingness, an empty void. We peer down into a huge dark abyss.

POVEZANE KNJIGE