Zgodovina starega Egipta, 1. del

Zgodovina starega Egipta, 1. del - John Romer | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Romer
DIMENZIJA
9,92 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina starega Egipta, 1. del.pdf
ISBN
2436109904965

OPIS

A History of Ancient Egypt in s podnaslovom prvega dela: From the first farmers to the Great Pyramid. Gre za zgodovinski pregled v dveh delih.S slovenskim prevodom obeh knjig bomo Slovenci dobili zelo strokovno in z vsemi najnovejšimi spoznanji obogateno delo.Prva knjiga obravnava začetke te civilizacije, ki ji sodobna stroka priznava večjo starost, kot so ji to pripisovali tradicionalni egiptologi. Začela naj bi se torej skoraj dva tisoč let pred dinastičnim obdobjem, ki je po splošno sprejetem mnenju trajalo tri tisoč let. Prvi del, ki torej obravnava stari Egipt v Kameni in Bronasti dobi in se nadaljuje z dinastičnim obdobjem, se pravi prvimi faraoni ter se s konča z gradnjo najznamenitejše piramide: Velike piramide v Gizi, tako imenovane Keopsove (Kufujeve v originalu) piramide.Knjiga je opremljena s številnimi črno-belimi ilustracijami, risbami in zemljevidi (približno 300) ter barvnimi fotografijami (30). Knjigi je dodan slovarček pomembnih besed; njihov prevod bo pomagal utrditi nekatere strokovne izraze, nekatere pa bo uvedel na novo in bodo na potrditev še morali počakati.

Obdobje kraljestva se deli v tri dobe in sicer v obdobje starega kraljestva (2640 do 2160 p.n.š.), v katerem se je zamenjalo 6 dinastij, potem obdobje srednjega kraljestva (2040 do 1650 p.n.š.) in obdobje novega kraljestva, ki je trajalo do leta 712. 3 Razvoj Starega Egipta 3.1 Stara država Nastala je z združenjem Zgornjega in Spodnjega Egipta. Združil ju je faraon Menes.

Prvi del pokriva obdobje približno dveh tisočletij in pol. V njem nas Romer popelje v dolino in delto reke Nil ter nam nazorno pokaže, kako ... Zgodovina starega Egipta, 1.

POVEZANE KNJIGE