Zgodovina protijudovstva in antisemitizma v Evropi

Zgodovina protijudovstva in antisemitizma v Evropi - Irena Avsenik Nabergoj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Irena Avsenik Nabergoj
DIMENZIJA
12,30 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina protijudovstva in antisemitizma v Evropi.pdf
ISBN
7805261644988

OPIS

V času, ki hitrost zamenjuje za kvaliteto, in v okoliščinah, ki nas silijo v takojšnje in pogosto ne prav dobro premišljeno publiciranje naših raziskovalnih rezultatov, je pretehtana in vsebinsko zelo dobro strukturirana razprava Irene Avsenik Nabergoj več kot prijetno presenečenje. Ob jedrnatem uvodu, v katerem se seznanimo z zgodovino judovstva in začetki arhaičnega antisemitizma, nas poleg jasne identifikacije razlogov za judovsko izključenost seznani s podobo in samopodobo Judov v evropski literarni dediščini. Pri tem svoje izsledke dosledno primerja z interpretcijami kolegic in kolegov iz Izraela, Evrope in ZDA. Pri tem ne gre samo za običajno povzemanje relevantnih študij na tem področju, temveč tudi za tenkočno, mestoma tudi kritično dopolnjevanje. Glede na to delo Irene Avsenik Nabergoj ne bo zanimivo samo za slovensko akademsko javnost, temveč tudi za širšo publiko, brez dvoma pa bodo po knjigi radi posegali tudi ambicioznejši študenti različnih družboslovnih in humanističnih smeri.

Zgodovina protijudovstva in antisemitizma v Evropi. Študenti bodo v tej dejavnosti ustvarili časovnico, ki bo poudarila razvoj antisemitizma v Evropi. Ta dejavnost obravnava vprašanje, ki si ga mnogi študenti zastavljajo, ko preučujejo holokavst: "Zakaj so nacisti iztržili Jude?" Časovni trak bi se moral začeti z uničenjem judovskega templja v Jeruzalemu leta 70 pred našim štetjem. Pogovor bo izhajal iz trilogije ddr.

Rasni antisemitizem je zamenjal nastrojenost proti Judom, kot vernikom, z idejo, da so Judje sami razločna rasna skupina, ne glede na njihove verske ... Zgodovina protijudovstva in antisemitizma v Evropi (Ljubljana: Slovenska matica, 2016, 248 strani; Razprave in eseji, 70). Podoba Judov v evropski literaturi, gledališču, glasbi in filmu (Ljubljana: Slovenska matica, 2017, 352 strani; Razprave in eseji, 72). Irena Avsenik Nabergoj: Zgodovina protijudovstva in antisemitizma v Evropi Avtorica razmišljala o težavah pri sprejemanju drugačnosti, o modelih predsodkov o Judih v evropski kulturi, posebno pozornost pa je posvetila preobrazbi protijudovstva v antisemitizem in rasizem. Pri založbi Slovenska matica je izšlo delo Zgodovina protijudovstva in antisemitizma v Evropi, ki ga je napisala dr.

POVEZANE KNJIGE