Zgodovina historične misli I in II

Zgodovina historične misli I in II Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
10,33 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina historične misli I in II.pdf
ISBN
5895490218616

OPIS

Če hočemo razumeti zgodovino, moramo poznati zgodovinopisje. Kajti zgodovina ni preteklost sama po sebi, ampak naše videnje preteklosti. Svoje različne podobe dobiva na pisalnih mizah v vsakokratni sedanjosti delujočih zgodovinarjev, od katerih ni mogoče pričakovati, da se bodo z nekakšno privzdignjeno breosebno objektivnostjo podajali na raziskovanja preteklosti. Zgodovina je zato vedno dialog med preteklostjo in sedanjostjo. Pričujoča knjiga, ki ima značaj kompendija in antologije hkrati, je odličen vodič skozi zgodovino človeškega razmišljanja o zgodovini. Odpira perspektive njenega razumevanja in začrtuje meje njene epistemologije. V roke bi jo morali vzeti vsi, ki pišejo in razmišljajo o zgodovini.

Ilirik v Apijanovi Ilirski zgodovini Ljubljana: Zveza zgodovinskih društev Slovenije, 2010 (Zbirka Zgodovinskega časopisa; 46). D 5193/41 O.

Predstavitev knjige v okviru cikla Zasedanja s knjigami v UKM. Pogovor bo moderirala dr.

POVEZANE KNJIGE