Zapravljeno

Zapravljeno - Frank Furedi | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frank Furedi
DIMENZIJA
9,48 MB
IME DATOTEKE
Zapravljeno.pdf
ISBN
5227672800924

OPIS

V družbi, ki sama zase pravi, da je družba znanje, ima šola posebno vlogo in pomen, kar se kaže tudi v njeni širitvi: v povprečju sedaj preživimo v njej skoraj četrtino življenja. Zato ni čudno, da je šola vedno bolj pod drobnogledom javnosti in da vero v pomen izobraževanja spremlja intenzivna kritika šole. Šolarji so preobremenjeni, preveč je faktografije ipd. Britanski sociolog in kulturni kritik Frank Furedi ne ponavlja običajnih ob-tožb, temveč je pozoren opazovalec dejanskih trendov, ki sodobno šolo od izobraževanja in na vednosti zgrajene avtonomije premikajo v svet terapije, vedenjskega nadzora in socialnega inženiringa. Obenem pa ponuja prepričljivo razlago za izgubo zaupanja v šolo: degradacija avtoritete odraslih v sodobni družbi.Frank Furedi je profesor sociologije na University of Kent v Canterburyju. Je avtor številnih knjig, med njimi Culture of Fear, Invitation to Terror, Therapy Culture in Paranoid Parenting.

Ko nam pade koncentracija in morda postanemo malce utrujeni, delamo začetniške napake. Zapravljeno okno redke zgodovinske priložnosti ponedeljek, 07. 06.

Tudi Madridčani so odigrali zelo dobro tekmo, toda če kdo mora obžalovati izgubljeni točki, je to Juventus," je po remiju na stadionu Wanda Metropolitano dejal 31-letni kolumbijski reprezentant na začasnem delu v Torinu Juan Cuadrado , ki se zaveda, da četa Maurizia Sarrija potrebuje več stabilnosti v obrambi. Izjava turškega predsednika Abdullaha Güla, da na svetu ni prostora za avtoritarne vlade, enostrankarske sisteme in zaprte režime, je bila doslej najostrejši prikaz odločenosti An... Pred dvema letoma, nekako v tem času sem se mučila s pisanjem magistrske naloge. Tisto poletje sem se veliko naučila - pa sploh ne v smislu študija, temveč v smislu šole življenja. Obžalujejo zapravljeno priložnost na Češkem "Reprezentanca je bila tudi tukaj kompaktna, imeli smo veliko strelov, a nekako ni šlo.

POVEZANE KNJIGE