Zakaj sem jaz jaz?

Zakaj sem jaz jaz? - Gwenaëlle Boulet, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gwenaëlle Boulet, ... [et al.]
DIMENZIJA
7,21 MB
IME DATOTEKE
Zakaj sem jaz jaz?.pdf
ISBN
3121736677152

OPIS

Odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!Delo francoskih avtorjev je namenjeno otrokom od 8. leta naprej. Temeljna življenjska vprašanja, ki si jih začnemo postavljati v teh rosnih letih – in si jih potem postavljamo do konca življenja – osvetljuje v luči krščanske etike. Odkrito, odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!Otroci si zastavljajo veliko vprašanj in radi razmišljajo. Knjiga prinaša izbor nekaterih zanimivejših filozofskih vprašanj o življenju in ponuja izvirna izhodišča za razmišljanje. Zakaj sem jaz jaz? Dekleta in fantje – kdo smo? Kaj je družina? Kako pomembni so v življenju prijatelji? Kaj je tisto, kar nas resnično osrečuje? Kaj je ljubezen? Zakaj nas je kdaj strah? Kaj pomeni uspeti v življenju? Avtorji k vsaki od tém pristopajo na filozofski način in pri tem izhajajo iz krščanskih vrednot. Kakšne odgovore na ta vprašanja lahko najdemo v Svetem pismu? Kako je o tem govoril Jezus? V tej luči razmišljamo o vélikih življenjskih vprašanjih. To, da smo kristjani, namreč ne pomeni le, da verujemo v Boga, ampak da krščanski pogled na svet tudi živimo.O avtorjihSodelavci francoske katoliške revije Filotéo (avtorice: Gwenaëlle Boulet, Anne-Laure Fournier-Le Ray, Marine Gérald de Malartic, Sonia Goldie, Lucie Tour, Noélie Viallet, in ilustratorji: Clotka, Clément Devaux, Nicolas Hubesch, Martin Jarrie, Pascal Lemaître, Frédéric Rébéna, Béatrice Rodriguez, Anne Simon), namenjene otrokom, so strokovnjaki različnih humanističnih smeri. Odprtost in argumentiranost njihovih stališč tudi v naš prostor prihaja kot dobrodošla osvežitev.

Na aparatih sem, sem pomislila, v bolnišnici. Menda sem živa, ampak to, da se ne morem premakniti, ni dober znak.

del, Argentina 45 min | IMDB: 6,8 | ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Novo življenje bo Luni prineslo veliko zanimivih dogodivščin na kotalkah. Rollerjeva ekipa in Red Sharksi imajo dvoboj, ki bo določil, kdo od njih je boljši. Imela sem veliko prostega časa za razmišljanje, v glavi sem se ves čas bodrila, fiziologijo poroda znam še iz šole, vse živalske sorte so sposobne iti skozi to, zakaj ne jaz? (Neumna primerjava, ampak je res.) Zjutraj okoli 7.

POVEZANE KNJIGE