Uvod v sociologijo

Uvod v sociologijo - Theodor W. Adorno | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Theodor W. Adorno
DIMENZIJA
7,90 MB
IME DATOTEKE
Uvod v sociologijo.pdf
ISBN
3484240720709

OPIS

Uvod v sociologijo zajema zadnja predavanja Theodorja W. Adorna, edini cikel, katerega tonski posnetki so bili popolni in je bilo tako mogoče oblikovati samostojno knjigo. Ta je obenem rezime avtorjevih socioloških študij in uvod v »kritično teorijo družbe«, ki označuje temelje sodobne sociologije, filozofije in humanistike nasploh ter interdisciplinarnosti. Sedemnajst predavanj obravnava zgodovino sociologije (od Saint-Simona, Comta, Durkheima, Webra, Marxa do Freuda) v luči avtorjeve kritike pozitivistične sociologije, izprašuje vlogo sociologije, njeno razmerje z drugimi vedami, vprašanje metode, probleme kvantitativnih analiz, fetišizacijo znanosti, ločitev sociologije od filozofije itn.Knjiga je temeljno študijsko gradivo, primerna pa je tudi za širše bralstvo, ki ga zanimajo družbene tematike, zgodovina in kritično mišljenje, saj je zaradi »predavateljske narave« ena od jezikovno najbolj dostopnih Adornovih knjig.

Adorna, edini cikel, katerega tonski posnetki so bili popolni in je bilo tako mogoče oblikovati samostojno knjigo. Ta je obenem rezime avtorjevih socioloških študij in uvod v »kritično teorijo družbe«, ki označuje temelje sodobne sociologije, filozofije in humanistike nasploh ter ... Fakulteta za matematiko in fiziko: 4.

kolokvij, maj 2016 ; Fakulteta za matematiko in fiziko: 1. kolokvij, november 2016 Uvod v sociologijo - 10 datotek: Uvod v sociologijo [01] +21: Uvod v sociologijo [02]-8: Uvod v sociologijo [03] +11: Uvod v sociologijo [04]-2: Uvod v sociologijo [05]-4: Uvod v sociologijo [06]-2: Uvod v sociologijo [07]-2: Uvod v sociologijo [08]-1: Uvod v sociologijo [09] +2: Uvod v sociologijo [10] +2: Vera in kultura - slovar manj znanih ... Strokovni predmeti: Uvod v C Geografija: Afriško podnebje Domov.

POVEZANE KNJIGE