Rdeča prašna cesta

Rdeča prašna cesta - Jackie Kay | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jackie Kay
DIMENZIJA
7,55 MB
IME DATOTEKE
Rdeča prašna cesta.pdf
ISBN
6438091100193

OPIS

Rdeča prašna cesta je pisateljičina avtobiografska pripoved o iskanju lastne identitete in odkrivanju svojih korenin – nigerijskih po očetu in škotskih po materi -, spopadanju s slabo prikritim rasizmom na Škotskem in drugod v 70. in 80. letih 20. stoletja ter o moči pripovedovanja zgodb. Svoje potovanje od Glasgowa do Lagosa v iskanju bioloških staršev, ki je polno preobratov, presenečenj, srečnih naključij in silovitih čustev, mojstrsko, brez sentimentalnosti, prepleta z distanco, humorjem in ljubeznijo.

COLIB.SI - podatki o slovenskih knjižnicah CONOR.SI - normativna datoteka osebnih in korporativnih imen ... Avtobiografska pripoved škotske pesnice in pisateljice o odkrivanju svojih korenin od Škotske do Nigerije. Mojstrsko, s humorjem in brez sentimentalnosti. Rdeča prašna cesta je pisateljičina avtobiografska pripoved o iskanju lastne identitete in odkrivanju svojih korenin - nigerijskih po očetu in škotskih po materi -, spopadanju s slabo prikritim rasizmom na Škotskem in drugod v 70.

J. KAY: Rdeča prašna cesta Naštejte vsaj 3 stereotipe o Afričanih.

POVEZANE KNJIGE