Predavanja o Rousseauju

Predavanja o Rousseauju - Louis Althusser | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Louis Althusser
DIMENZIJA
3,25 MB
IME DATOTEKE
Predavanja o Rousseauju.pdf
ISBN
5075076576139

OPIS

Louis Althusser se je rodil v alžirskem Birmandreisu 16. oktobra leta 1918. Po opravljeni diplomi pod pokroviteljstvom Gastona Bachelarda na École Normale Supérieure je tam začel predavati in organizirati seminarje. Eden izmed njih, Brati Kapital, ki je izšel tudi v knjižni obliki, mu je v sočasnem izidu z njegovo knjigo Za Marxa leta 1965 hitro prinesel teoretsko slavo. Po hitrem »zatonu« althusserjanstva je že v začetku 70ih let prišlo do povratka z Elementi samo kritike in Odgovorom Johnu Lewisu. Po vseh incidentih in njegovi smrti 22. oktobra 1990, ki so ob stran postavili njegovo teorijo, se prek novih posthumnih izdaj vrača v teoretsko ospredje s t. i. aleatoričnim materializmom, kamor se umeščajo tudi Predavanja o Rousseauju.

Sodobna filozofija v Franciji je pretresla temelje humanistike kot take. Louis Althusser, ki se je lotil novega branja Marxa, si je v zadnjem obdobju svojega življenja zamislil tudi novo zgodovino podtalnega toka aleatoričnega materializma.

PREDMETNE OZNAKE // Rousseau, Jean-Jacques (1712-1778) PREDMETNE OZNAKE Nova znamenja - oglejte si vse knjige na Emka.si, Kost in koža, Logos, simbol in mit, Nazaj k oblikovanju, Izgubljeni bralec - Eseji o slovenskem založni... Predavanja o rousseauju. Zagatne zgodbe.

POVEZANE KNJIGE