Pismo za kralja

Pismo za kralja - Tonke Dragt | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tonke Dragt
DIMENZIJA
5,94 MB
IME DATOTEKE
Pismo za kralja.pdf
ISBN
3521403091287

OPIS

Pozno ponoči, sredi priprav na posvetitev v viteza, šestnajstletnega Tiurija zmoti prošnja za pomoč. Njegova odločitev je usodna. Prelevi se v sla s skrivnostnim pismom za kralja Unauwena onkraj gorovja. Od njega je odvisna usoda kraljestva. Mu bo uspelo prepotovati temačne gozdove, prebroditi reke in premagati gorovja? Se otresti sovražnikov, ki bi za pismo ubijali, in zaupati pravim ljudem, ki bi mu nesebično pomagali? Kako naj izpolni težko nalogo, ne da bi se izdal, kdo je, in vendar ostal zvest svojemu poslanstvu?Vznemirljiva in prelepa zgodba o viteštvu, pogumu, zvestobi, tudi o prijateljstvu ter spoznavanju sveta in samega sebe. Zgodba o popotovanju junaka, ki ga oblikuje in odlikuje boj proti zlemu – o čemer govorijo vse največje legende.O avtoriciTonke Dragt (1930), z viteškim nazivom odlikovana nizozemska pisateljica in likovnica, je pred 50 leti napisala in ilustrirana pričujoči kultni roman za mladino, ki ima zveste navdušence že v več kot 15 deželah in zajeten kupček nagrad.Najpomembnejše nagrade: nagrada mladinski roman leta (1963), nagrada zlato pero (1963), državna nagrada Nizozemske za mladinsko literaturo (1976) in najuglednejša, redko podeljena nizozemska nagrada: pero peres (2004).

Zgodba o popotovanju junaka, ki ga oblikuje in odlikuje boj proti zlemu - o čemer govorijo vse največje legende. Pismo za kralja. Avtorji Dragt Tonke (avtor) Leto izdaje 2016 COBISS.SI-ID 286830080; Isbn 978-961-6994-13-2 Jezik slovenski Izdaja tiskana Založba MATEJA SUŽNIK, S.P.

Njegova odločitev je usodna. Prelevi se v sla s skrivnostnim pismom za kralja Unauwena onkraj gorovja. Pismo za kralja je vznemirljiva in prelepa zgodba o viteštvu, pogumu, zvestobi, tudi o prijateljstvu ter spoznavanju sveta in samega sebe.

POVEZANE KNJIGE