Obmiruj, nato odidi

Obmiruj, nato odidi - John Boyne | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

John Boyne
Obmiruj, nato odidi.pdf

Tisti dan, ko je izbruhnila prva svetovna vojna, je imel Alfie ravno rojstni dan. Oče mu je obljubil, da se ne bo nikoli odšel borit. Že naslednji dan je obljubo prelomil in postal vojak. Štiri leta kasneje Alfie ne ve, kje je njegov oče, od mame pa izve le to, da je na posebni skrivnostni misiji. Ko nekega dne služi denar s čiščenjem čevljev na londonski železniški postaji, njegov pogled med papirji vojaškega zdravnika ujame očetovo ime. Odloči se, da ga poišče, kar pa ni prav nič preprosto.

Oče se, kljub obljubi, da ne bo šel v boj, prostovoljno javi in odide v vojno. Štiri leta kasneje Alfie o očetu ve le to, da je na skrivni misiji. Obmiruj, nato odidi.