Modra in Rjava knjiga

Modra in Rjava knjiga - Ludwig Wittgenstein | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ludwig Wittgenstein
DIMENZIJA
6,28 MB
IME DATOTEKE
Modra in Rjava knjiga.pdf
ISBN
6788332313649

OPIS

Zaradi »kritične« oziroma »terapevtske« zasnove svoje filozofije Wittgenstein ni niti metafizik, kot je to še bil Hegel, niti pesimist kot Schopenhauer, niti nietzschejevski nihilist. Wittgenstein ne živi ne v svetu udejanjenih ne razočaranih idej, temveč kvečjemu v svetu idej, ki jih je treba ponovno normalizirati. Vsa njegova zrela filozofija temelji na predpostavki, po kateri je s svetom, v katerem živimo, vse v redu, z jezikom, ki ga govorimo, pa ni nič narobe; težave nastajajo, ko enega poveznemo na drugega, ko začnemo elementom jezika pripisovati elemente realnosti in si skušamo v duhu zamisliti ostre pomene besed.Napaka tega sveta torej ni več v tem, da v njem ne bomo našli »Boga«, »lepega«, »dobrega« ali »smisla«. Zmota se zgodi le tedaj, ko neko besedo, ki se je morda rodila iz gibov, indeksov, signalov, simbolov, potem pa je postajala vse bolj abstraktna in obča, začnemo iskati v tem svetu, kot da je neposredno utelešena – da jo torej idealiziramo. Navsezadnje tudi naše življenje ne trpi zaradi tega, ker nima pomena, temveč začne trpeti šele, ko začne neki pomen pričakovati. Razlog za to, da je življenje nesmiselno, ni življenje samo, temveč smisel.

Papir: 200 g/m² (trda vezava) Knjiga Trajnice za pametne lenuhe; Okrasne trajnice. Acantholimon - Aster (91) ...

Črna barva predstavlja slabo obdobje. Projekt Modra knjiga (angleško Project Blue Book) je ena od sistematičnih študij o neznanih letečih predmetih (NLP) pod okriljem Vojnega letalstva ZDA.Projekt je druga oživitev tovrstne študije, začete leta 1952 in predčasno zaključene decembra 1969.. Cilj Projekta Modra Knjiga je bil ugotoviti, če NLP-ji predstavljajo potencialno grožnjo zoper Nacionalni varnosti. Ludwig Josef Johann Wittgenstein, avstrijski filozof, logik in inženir, * 26.

POVEZANE KNJIGE