Julijske Alpe

Julijske Alpe - Roman Tratar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roman Tratar
DIMENZIJA
9,28 MB
IME DATOTEKE
Julijske Alpe.pdf
ISBN
5892154632724

OPIS

Planinski vodnik Julijske Alpe: osrednji del bralcu predstavi del Julijskih Alp med prelazom Vršič na zahodu in Komno s Krnskimi jezeri na jugu ter Savo Dolinko na severu in Savo Bohinjko z Bohinjskim jezerom na jugu. Območje zajema naše najvišje gore s Triglavom na čelu. Če je Triglav kralj, potem je Škrlatica kraljica naših gora, ki Triglav povezuje z Martuljkovo skupino. Tam markiranih in zavarovanih poti na visoke in pogosto krušljive vršace skorajda ni - to je svet za najbolj izkušene gornike, ki si znajo poiskati brezpotne prehode in jih ni strah prijeti za skalo.Zahtevni so tudi Razor in Prisojnik ter njuni sosedi nad Kriškimi podi, kjer je sicer kar nekaj planinskih poti skrbno opremljenih z jeklenimi varovali. Visokogorskih užitkov tu nikoli ne zmanjka. Južno in vzhodno od Triglava je pogorje nekoliko manj ostro oblikovano, več je zaobljenih oblik, zelenih zaplat in planin, zakraselih visokogorskih podov. Pokljuki in Mežakli pa vladajo gosti, temni in skrivnostni gozdovi.

Zasnovan je enciklopedično, tako da so opisani vsi vrhovi določenega območja in vse markirane poti, po možnosti oziroma po potrebi pa tudi brezpotja in ... „Julijske Alpe v podobi" so v svoji zasnovi tudi za današnje zahteve izvrstna planinska knjiga. V njej so v enem zamahu od vzhoda do zahoda v številnih slikah prikazane posamezne doline ... Tistim, ki so se odločili, da bodo premagali julijske očake bo vsekakor v korist - s svojo prikupno majhnostjo žepnih dimenzij, z dih jemajočimi panoramskimi fotografijami, na katerih so označeni vsi najpomembnejši vrhovi z višinami, ki jim pritičejo in stene, ki jih vaš pogled na vrhovih očakov doseže, poleg vsega pa so ... Bojan Ambrožič, Planinski vodnik Julijske Alpe, 16.

Triglavski narodni park. Zaradi izjemne naravne lepote območja Julijskih Alp se je že davnega leta 1908 pojavila ideja o narodnem parku.

POVEZANE KNJIGE