Deset božjih zapovedi

Deset božjih zapovedi - Alojz Ihan | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alojz Ihan
DIMENZIJA
9,12 MB
IME DATOTEKE
Deset božjih zapovedi.pdf
ISBN
8543550297574

OPIS

Knjiga esejev v treh obširnih vsebinskih sklopih prinaša lucidno in aktualno analizo in kritiko dveh temeljnih postavk krščanske družbe - deset Božjih zapovedi in sedmih smrtnih grehov.Deset Božjih zapovedi avtor razume kot arhaičen, a vse do danes razmeroma učinkovit mehanizem, ki gradi kohezivnost znotraj človeške skupnosti in omogoča njeno dolgoročno reprodukcijo, s tem pa obstoj, a na račun razmeroma velikih individualnih investicij in splošnih omejitev.Zadnji razdelek knjige, ki govori o sedmih smrtnih grehih, je zato predvsem literarizirana študija sedmih človeških značajev, ki se iz notranjih stisk rešujejo v vsakega os sedmih smrtnih grehov.

Spomeni Deset Božjih zapovedi (5 Mz 5,1-22) 20. 1 Tedaj je Bog govoril vse te besede in rekel: 2 »Jaz sem GOSPOD, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti.

Nastale so v Izraelskem ljudstvu kot del njihovega zakonika , ki jim ga je posredoval Bog Jahve in zapisal prerok Mojzes v petih knjigah. Zapovedi predstavljajo povzetek nravnih predpisov Starozavezne postave.[1] Obstajata dve različici zapovedi, prva v Drugi Mojzesovi knjigi v ... Deset Božjih zapovedi avtor razume kot arhaičen, a vse do danes razmeroma učinkovit mehanizem, ki gradi kohezivnost znotraj človeške skupnosti in omogoča njeno dolgoročno reprodukcijo, s tem pa obstoj, a na račun razmeroma velikih individualnih investicij in splošnih omejitev. Iz svoje izkušnje praviš, da bi morali večkrat razlagati deset božjih zapovedi.

POVEZANE KNJIGE