Celica št. 2

Celica št. 2 - Gregor Kosi | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gregor Kosi
DIMENZIJA
4,59 MB
IME DATOTEKE
Celica št. 2.pdf
ISBN
5665069515559

OPIS

Ljudske vstaje odnesejo političnega šerifa. Zmagovalec županskih volitev v neznatnem mestecu Srednjega Poevropljenja se s svojim molilnim štabom udobno namesti v kabinetu. Navideznost si nadane nova oblačila.Dobrohoten protagonist, ki verjame v spremembe, vstopi v uradniški labirint. V blodnjaku svetovalcev, aparatčikov, prisklednikov in konformistov se trudi in zoperstavlja tako dolgo, dokler mu ne odvzamejo pooblastil in ga preselijo v pisarno na koncu hodnika.Antijunak novega časa in nove oblasti.

spolna celica (=gameta) -> 2n ZIGOTA/spojek (2 kromosomski garnituri) - človek: 46 kromosomov = 23 parov kromosomov = 22 parov avtosomov + 1 par spolnih kromosomov Uvodoma o zanimivem odlomku o čarovnicah in njihovem poznavanju čudodelnih rastlin, ki je del izjemno zanimive knjižne vsebine; zbral jo je in leta 1992 pod naslovom Koren lečen, koren strupen izdal Pavle Bohinc. Gost oddaje pa bo filozof Gregor Kosi, ki je v slovo od službe na Mestni občini Maribor napisal roman Celica št.

Andreja Fištravca izdal aktualni romaneskni prvenec Celica št. med obema DNA, dokler ju ne loči -> 2 novi bakterijski celici. MEJOZA / REDUKCIJSKA DELITEV: = proces delitve c.

POVEZANE KNJIGE