Bližina osrečuje

Bližina osrečuje - Drago Jerebic, Sara Jerebic | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Jerebic, Sara Jerebic
DIMENZIJA
8,51 MB
IME DATOTEKE
Bližina osrečuje.pdf
ISBN
7290746832118

OPIS

Knjiga o medsebojnih odnosih – za zakonce, starše in najstnikeDružinska terapevta sta svoje izkušnje strnila v nekaj ključnih izzivov, s katerimi se srečujemo zakonci, starši, najstniki. Opisane težave, njihove razlage in iz tega izhajajoče rešitve ponujajo dragoceno izhodišče za osebni razmislek in pot naprej. Bralci bodo v knjigi našli izviren namig, uporabna pa je tudi kot priročnik za samopomoč ali dragocena opora v času čakanja na prostega terapevta.Knjiga govori o hrepenenju zakoncev, staršev in najstnikov po naklonjeni medsebojni bližini ter hkrati razkriva, zakaj smo kljub temu hrepenenju pogosto osamljeni in žalostni. Bralcem ponuja vpogled v manj zavedno dinamiko prenašanja in prebujanja neprijetnih občutij v drugih ter razlaga, kako napačne interpretacije te dinamike vodijo v konfliktne odnose med družinskimi člani. Avtorja s slikovitimi primeri orišeta, kako se naj odzovemo v takšnih situacijah ter zakonce in starše vabita k ranljivemu odzivanju drug do drugega in do otrok. Slednje pomeni iskreno odpiranje in podelitev lastnega doživljanja z drugimi. S tem se ustvarja nov prostor za drugačno doživljanje sebe in drugega ter posledično možnost za preseganje nefunkcionalnih vzorcev in ustvarjanja bližine, ki osrečuje.O avtorjihDrago Jerebic in Sara Jerebic sta zakonska in družinska terapevta. Terapevtsko delo izvajata na Družinskem inštitutu Bližina (www.blizina.si) v Celju in Ljubljani. Drago se posveča predvsem delu s pari, Sara pa poleg dela z zakonci tudi terapiji z otroki, kjer je razvila edinstveni model obravnave otrok. V dvanajstih letih sta skupaj opravila prek 14.000 neposrednih terapevtskih ur, se srečala z več kot 1200 družinami ter izvedla prek 400 predavanj.

V nedeljo, 20.... Kdo bo obdarjen s knjigo Bližina osrečuje? Imena vseh, ki ste komentirali, smo sproti zapisovali na listke. Na koncu smo jih premešali, Drago pa je izžrebal tri nagrajence.

Čestitamo Ireni Zupanc, Valentini Matuš in Tadeji Račel! Družinski inštitut Bližina. 14.

POVEZANE KNJIGE