Zakaj verujem?

Zakaj verujem? - Scott Hahn | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Scott Hahn
DIMENZIJA
11,48 MB
IME DATOTEKE
Zakaj verujem?.pdf
ISBN
5537031541688

OPIS

Ste se kdaj vprašali, zakaj verujete? Na to in druga vprašanja, vsakdanje ugovore in pomisleke glede katoliške veroizpovedi odgovarja v knjigi Zakaj verujem? ameriški teolog Scott W. Hahn. Razloge za verovanje smiselno izpeljuje iz Svetega pisma, lastnih doživetij in izkušenj drugih spreobrnjencev, pa tudi iz naravne znanosti. Pokazati hoče, da si razum in razodetje nista nasprotna, temveč skupaj verodostojno dokazujeta Božji obstoj.Razloge za vero v Jezusa Kristusa je Scott W. Hahn razdelil na naravne, svetopisemske in kraljevske.»Namen in naslov te knjige je pred mnogimi stoletji določil apostol Peter v svojem prvem pismu, ko je rekel: \'Vedno (bodite) pripravljeni na odgovor vsakemu, ki vas sprašuje za razlog upanja, ki je v vas, vendar krotko in obzirno\' (1 Pt 3,15) … A čeprav so Božje skrivnosti nedoumljive in neizčrpne, jih lahko vseeno spoznavamo, ker je tako hotel Bog sam. Prav zato se nam je razodel v svetopisemskih knjigah in se nam razodeva v stvarstvu, ki je \'knjiga narave\'.«Scott W. Hahn je teolog, priljubljen govornik, profesor in pisatelj. Po svojem spreobrnjenju in prestopu iz prezbiterijanske v katoliško Cerkev je svojo pozornost namenil raziskovanju apostolskih očetov in po njihovem zgledu postal ognjevit apologet, tj. zagovornik katoliške vere. Njegovi najpomembnejši sta Jagnjetova večerja o zakramentu svete evharistije in Vse poti vodijo v Rim, pričevanje Scotta in njegove žene o njuni poti do katoliške vere. Obe knjigi sta izšli v slovenščini pri Založbi Družina.

»Verujem, da si ti Kristus, Božji Sin, tisti, ki prihaja na svet.« 3 Iz teh besed je razvidno, da je bila Marta ženska z izredno vero. Iz tistih nekaj informacij, s katerimi nam Sveto pismo postreže o njej, lahko izluščimo globoke misli, ki nam utegnejo okrepiti vero.

... »Verujem, da si ti Kristus, Božji Sin, tisti, ki prihaja na svet.« 3 Iz teh besed je razvidno, da je bila Marta ženska z izredno vero.

POVEZANE KNJIGE