Slovenski film 2.0

Slovenski film 2.0 - Marcel Štefančič, jr. | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marcel Štefančič, jr.
DIMENZIJA
6,11 MB
IME DATOTEKE
Slovenski film 2.0.pdf
ISBN
9936753123083

OPIS

Kaj je to, kar imate v rokah? To je natanko to, kar obljublja podnaslov: Kritična enciklopedija slovenskega celovečernega filma 1991– 2016. Zakaj »kritična«? Ker sem filmski kritik. Kar pomeni, da znam biti zoprn. Da po koncu filma preštejem mrtve, izbrišem kri in naredim obdukcijo. In da včasih povem kaj novega. Zakaj »enciklopedija«? Ker je knjiga formatirana enciklopedično. Vsak film je enota zase. Na koncu imate sicer abecedno kazalo vseh filmov, toda v sami knjigi so razvrščeni po kategorijah. Zakaj »slovenskega celovečernega filma«? Ker enciklopediram le slovenske celovečerce, toda vse celovečerce – igrane, dokumentarne in televizijske. Tiste, ki so se vrteli v kinu, tiste, ki so se vrteli na TV, in tiste, ki so jih posneli gverilci, regionalci in drugi norci. Tu je torej skoraj vse, kar je bilo celovečernega, recimo daljšega od ure. Zakaj »1991– 2016«? Ker so tu filmi, ki so bili – kjerkoli že – prikazani med junijem 1991 in junijem 2016. In ker je Samo Rugelj, založnik knjige rekel: Hej, a ne bi ob četrtstoletnici Slovenije napisal knjige o filmu te četrtstoletne Slovenije? Film je daljši in hitrejši od spomina. Na srečo. Kar velja tudi za slovenski film, pa četudi bi včasih kakega najraje pozabili. Običajno nam to krasno uspeva. In to knjigo sem napisal zato, da jih ne bi pozabil. – Avtor, iz uvoda

ritmu in konceptu. Vzdušje v ekipi je odlično, vsi se veselimo derbija, zagotovo bo napeto.

obletnice osamosvojitve Slovenije priročno zajel ravno obdobje od ... Štefančič, Marcel, jr. Slovenski film 2.0: kritična enciklopedija slovenskega celovečernega filma 1991-2016 Ljubljana: UMco, 2016.

POVEZANE KNJIGE