Otroka v jaguarju

Otroka v jaguarju - Ivo Svetina | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivo Svetina
DIMENZIJA
11,66 MB
IME DATOTEKE
Otroka v jaguarju.pdf
ISBN
5095194998967

OPIS

Palimpsestno vstajenje mladostne pastoralnosti, igrivosti jezika in brezmejne pesniške izmišljije.V svoji novi zbirki Ivo Svetina potuje v preteklost in na podlagi citata svojega profesorja dr. Dušana Pirjevca (»Ko zdaj od časa do časa pogledam skozi okno, vidim ista drevesa, rože, travo in reko, ki teče pod hišo. In kakor takrat tudi zdaj vse žari v svetlobi julijskega sonca. Samo ena razlika je: danes je vse, kar uzrem, ko od pisalnega stroja pogledam skozi okno, oblito z nekim temnejšim leskom in nekam odmaknjeno, kakor da bi bila jesen: jesen sredi poletja.«) premišljuje o svojem življenju. Drugi izvir pa ima pesniška zbirka v dveh delih, ki sta avtorja zaznamovala, v Longovem romanu Dafnis in Hloe ter Goethejevim epom Herman in Doroteja. Nekoč davno je Svetina napisal pesnitev v prozi Heliks in Tibija, katere osrednji del nosi naslov Otroka v jaguarju. Vse našteto se je sestavilo v zbirko, ki je po avtorjevih besedah »oblita z nekim temnejšim leskom«, saj se mu v poezijo vpletajo številne reminiscence iz zasebnega, javnega in umetniškega ustvarjanja, ki jih skozi bogat metaforičen referenčni svet svojega duhovnega obzorja na novo premišlja, tako je nastala svojevrstna preslikava, palimpsestno vstajenje mladostne pastoralnosti, igrivosti jezika in brezmejne pesniške izmišljije.

Vanda Šega: Poslušam tišino. Vida Mokrin-Pauer: Jupi za jantar! Tomislav Vrečar: Ime mi je Veronika.

popolna kombinacija ️ 👪🔝 Foto: Gašper Pirman Jaguar i-pace je gotovo najradikalnejši model, ki so si ga v 82-letni zgodovini zamislili pri Jaguarju. Serijski osvajalec številnih nagrad (evropski avto leta in svetovni avto leta 2019) je v nekatere prodajno uspešne države zapeljal že lani, Slovenci pa smo morali nanj čakati vse do zdaj. Objavljati želimo kakovostne in poglobljene članke, ki jih vodi življenjskost.

POVEZANE KNJIGE