Nebesa pod Pohorjem

Nebesa pod Pohorjem - Tone Partljič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Tone Partljič
Nebesa pod Pohorjem.pdf

Človek in vse, kar je človeškega, je tema, ki odseva iz vseh Partljičevih literarnih del in tako je tudi v romanu Nebesa po Pohorjem, v katerem nam avtor razgrne človeka iz obrobja Maribora; skorajda naivno poštenega obrtnika, ki ima svoj espe, preko katerega v industrijski coni izdeluje prevleke za znan avtomobilski koncern. Vse poteka po utečenih tirnicah, dokler finančna kriza ne poseže tudi po tem področju in pride čas za spremembe, konsilidacije in prestrukturiranje. Reči, skratka, ki so človeku z logiko poštenega dela in poštenega zaslužka tuje in neljube. Nič čudnega, da prav takemu človeku pridejo na pot »veliki« poslovneži, svetovalci in managerji, ki delajo na »veliko«, drzno, dolgoročno, predvsem pa tako spretno, da sploh ne ve, kdaj se je znašel v vrtincu tajkunstva in kako globoko ga je ta potegnil vase. A temperament, nemirna in pronicljiva narava ter preprosta in prostodušna logika človeka iz periferije, so vendarle tisti atributi, ki pomagajo prelisičiti še tako prebrisane in »velike« ribe. Človek, ki ima vero in ki nekje na obzorju vselej vidi svojo svetlo zvezdo, se slej ko prej izvije iz vsake, na videz še tako brezizhodne situacije in si ustvari svoja Nebesa. Pa čeprav mala in čeprav pod Pohorjem.

V petek, 13. januarja bo veseli večer potekal v Kulturnem domu Hoče, ob 18.30, ob srečanju prostovoljcev Zveze prijateljev mladine, v soboto 14.

V središču romana je življenje malega podjetnika, izdelovalca avtomobilskih prevlek. Nemškemu naročniku zaradi krize ni več potreben, znanec posrednik pa mu z obljubo velikega posla za ameriško ... Nebesa pod Pohorjem.