Nature Parks of Slovenia

Nature Parks of Slovenia - Tomaž Acman, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Acman, ... [et al.]
DIMENZIJA
6,31 MB
IME DATOTEKE
Nature Parks of Slovenia.pdf
ISBN
7046143260461

OPIS

Slovenije se že dolgo drži sloves čiste in lepe države. Zelene države. Prav v letu 2016, v letu nastanka te knjige, je ameriška univerza Yale Slovenijo omenila kot peto najbolj zeleno državo na svetu. A ta pridevnik zelena je lahko tudi varljiv. Lahko bi denimo pomenil le to, da je neka država redko poseljena ali pa kmetijsko zelo intenzivna. Kar pa za Slovenijo nikakor ne velja. Slovenija je namreč država z izjemno biotsko raznovrstnostjo in krajinsko pestrostjo.Prva knjiga, ki na enem mestu prikazuje najvrednejša območja slovenskih pokrajin, ki so statusno zavarovana kot narodni, regijski ali krajinski park. Parkom se pridružujejo še zanimiv naravni rezervat Škocjanski zatok, geoparki ter nekaj nezavarovanih območij, ki bi si zaradi svoje izjemnosti vsekakor zaslužili pravno obliko zavarovanja.

#5 of 16 Nature & Parks in Kranjska Gora. " maybe the only whole year destination in Slovena where you can really enjoy...

Zavarovana območja / naravna dediščina / natura 2000 / zavarovana območja / narodni parki / naravni rezervati / krajinski parki / geoparki / krajinska fotografija. Dodatne informacije. Nature parks of Slovenia.

POVEZANE KNJIGE