Meksikajnarji V

Meksikajnarji V - Marijan Pušavec, Zoran Smiljanić | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marijan Pušavec, Zoran Smiljanić
DIMENZIJA
5,15 MB
IME DATOTEKE
Meksikajnarji V.pdf
ISBN
8949655217732

OPIS

Zoran Smiljanić in Marijan Pušavec sta po desetih letih predanega dela zaključila zadnji, peti album prezrte zgodovinske sage o meksikajnarjih, Slovencih, ki so se šli borit v Mehiko za habsurškega nadvojvodo Maksimilijana. »Roman v slikah« je najobsežnejši izdelek v naši stripovski preteklosti tudi v založniškem smislu.Bukla: Že na začetku ste napovedali, da bo izšlo pet delov. Smiljanić: Zelo zgodaj sva zakoličila zgodbo in razparcelirala, kaj se bo v posameznem delu zgodilo, in že na začetku sva definirala naslove albumov: Miramar, Laibach, Meksiko!, Sierra Madre in Queretaro. V prvem delu bo Maks zapustil Miramar, Tone pa svoj dom, v drugem bo Maks prišel v Mehiko in začel z reformami, Tone se bo uril v Cukrarni in na koncu prispel v Mehiko, v tretjem se bo zgodilo to in to, v četrtem še to in to, v petem pa razrešitev in konec.Iz intervjuja z avtorjem Zoranom Smiljanićem v reviji Bukla, št. 126

Ladija »Tampiko« jih je peljala v Mehiko, al v malo dneh so skoro vsi medpotoma konec vzeli; le ... Njeno besedilo z naslovom Meksikajnarji je izšlo v časopisu za krajevno zgodovino Kronika leta 1993. Bereta ga napovedovalca Barbara Zupan in Aleksander Golja.

Miniatura: Meksikajnarji je zgodba posvečena ... MEKSIKAJNARJI V (5) New Topic New Poll Reply to Topic: Next Page: Author: Topic : Page: of 3: 1Euro Advanced Member. 11223 Posts Member since 17/07/2008 .

POVEZANE KNJIGE