Konoplja kanabis

Konoplja kanabis - Jack Herer | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jack Herer
DIMENZIJA
9,39 MB
IME DATOTEKE
Konoplja kanabis.pdf
ISBN
8248899863788

OPIS

Izzivamo svet: Poskusite nam dokazati, da nimamo prav! Če bi se človeštvo v imenu reševanja planeta, odprave učinka zelene grede in ohranjanja gozdov odpovedalo vsem fosilnim gorivom in njihovim derivatom, kot tudi uporabi lesa za papir in gradbene konstrukcije: potem imamo na voljo samo en znan in letno obnovljiv naravni vir, ki bi lahko zadoščal za veliko večino svetovnih potreb po papirju in tekstilu; ki bi pokril vse svetovne potrebe po energiji v prometu, industriji in domovih; in ki bi ob tem zmanjševal onesnaženost zraka, zdravil prst, iz katere raste, čistil ozračje – vse hkrati …In ta čudovita rastlina, tista, ki je vse to počela že od nekdaj, je ... Konoplja kanabis … Marihuana!S konopljo je podobno kot s cesarjevimi novimi oblačili. Vsi vemo, da je vsestransko uporabna v industriji, prehrani in medicini. Ljudje si šepetaje, od ust do ust, pripovedujejo o njenih blagodejnih učinkih in izmenjujejo informacije; mediji objavljajo navdušujoče zgodbe ozdravljenih anonimnih bolnikov; pridelovalci previdno obujajo starodavno zelo razvejano industrijo konoplje – papirno, tekstilno prehransko; po mestnih središčih rastejo \'alternativne\' trgovine z vedno bogatejšo ponudbo … in ne nazadnje, nobenih usodnih posledic ne poznajo tisti, ki konopljo uporabljajo za sprostitev in zabavo. Samo cesar je še vedno nag, po deželi hodi in z domačih vrtičkov ruva bilke rastline, ki bi lahko reševala planet. Da bi konoplja kanabis res lahko reševala okoljske, energetske, prehranske in zdravstvene težave človeštva in planeta, je bil že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja prepričan kalifornijski aktivist Jack Herrer, eden od tistih, ki so bili najbolj zaslužni, da je Kalifornija kot prva po nekaj desetletjih spet legalizirala medicinsko rabo konoplje oziroma marihuane. V devetdesetih letih je pod naslovom The Emperor Wears No Clothes izšla prva od številnih izdaj pričujoče knjige. V njej Herer povzema bogato, večtisočletno zgodovino industrijske, medicinske in versko-ritualne rabe konoplje; razkriva zarotniško ozadje njene prepovedi v ZDA v tridesetih letih prejšnjega stoletja, ki so jo izsilile kemijske, naftne in farmacevtske korporacije; opisuje njeno vsestransko industrijsko uporabnost in ekološko prednost; zelo natančno povzema raziskave, strokovna mnenja in izkušnje o zdravilnih lastnostih naravne konoplje; in končno, dokumentirano opozarja, da je marihuana v primerjavi s trdimi drogami, alkoholom in tobakom zelo nedolžno in popolnoma varno sredstvo za sprostitev in zabavo.

Skrij Poglej več. Deli: ... Da bi konoplja kanabis res lahko reševala okoljske, energetske, prehranske in zdravstvene težave človeštva in planeta, je bil že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja prepričan kalifornijski aktivist Jack Herrer, eden od tistih, ki so bili najbolj zaslužni, da je Kalifornija kot prva po nekaj desetletjih spet legalizirala medicinsko rabo konoplje oziroma marihuane. Konoplja, latinsko Cannabis Sativa L.

KONOPLJA NET d.o.o. Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana Naše konopljino CBD mazilo vsebuje sestavine, ki so popolnoma naravne in ekološkega izvora.

POVEZANE KNJIGE