Ivan Oman: Za naš dragi dom in rod

Ivan Oman: Za naš dragi dom in rod - Erika Jazbar, Dejan Valentinčič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Erika Jazbar, Dejan Valentinčič
DIMENZIJA
11,34 MB
IME DATOTEKE
Ivan Oman: Za naš dragi dom in rod.pdf
ISBN
2321119616116

OPIS

Knjiga, ki jo jemljete v roke, je nastala iz ljubezni do slovenstva, domovine in najžlahtnejših vrednot, ki so bile donedavna del slovenske biti in za katere verjamemo, da so še prisotne v slovenskem človeku. Vrednot, ki jih pooseblja Ivan Oman, ena osrednjih osebnosti slovenske pomladi. Človek, v poklon kateremu je knjiga nastala.V pogovoru z Ivanom Omanom v knjižni obliki je opisana življenjska pot te markantne osebnosti in enega ključnih tvorcev slovenske pomladi.S spoznavanjem njegovega življenja spoznavamo tudi njegov pogled na slovensko zgodovino, ki jo je živel in doživel – od predvojne Kraljevine Jugoslavije, druge svetovne vojne, povojnega dogajanja in življenja v komunistični Jugoslaviji, slovenske pomladi in osamosvojitve, pa vse do prvega četrt stoletja razvoja, dosežkov in stranpoti slovenske države.Najbolj natančno je zajet čas slovenske pomladi, ko je Ivan Oman postal znan vsej slovenski javnosti in ko je pustil svoj najgloblji pečat.Knjiga prinaša tudi odgovore na nekatera vprašanja, ki do sedaj niso bila podrobneje pojasnjena.Posebnost te knjige je, da nas Ivan Oman, bolj kot kadarkoli prej, spusti v svoj notranji svet. Spoznamo njegov pogled na temelje slovenske biti od najzgodnejše zgodovine do danes, kaj ga je gnalo skozi življenje, v kaj je verjel in verjame.

Cover Type Hard cover Pages 229 ... Zore je namreč spomnil na Omanov zapis v knjigi Za naš dragi dom in rod: "Deset let bo kmalu minilo, odkar mi je umrla žena. Eno leto sem ji stregel, zadnje mesece pa sploh.

Spoznamo njegov pogled na temelje slovenske biti od najzgodnejše zgodovine do danes, kaj ga je ... Časnik: ponedeljek, 6. junij 2016 ob 23:10 Ivan Oman.

POVEZANE KNJIGE