Bakle in diktatorji

Bakle in diktatorji - Tomo Virk | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomo Virk
DIMENZIJA
12,82 MB
IME DATOTEKE
Bakle in diktatorji.pdf
ISBN
4628255733578

OPIS

Knjiga kronološko dokumentira zgodnje Bartolovo oboževanje Juga in nato stopenjsko »odčaranje« in preobrat iz oboževanja v mitizacijo oziroma legendarizacijo. Podrobno analizira tista Bartolova literarna besedila, ki jim je figura Klementa Juga vtisnila odločilen ali vsaj opazen pečat. Posebno pozornost posveča tudi pripovedim, v katerih nastopa doktor Krassowitz, ki je Bartolova demonična nadgradnja lika Juga.

Izbirate lahko med knjigami za samopomoč in ostalimi koristnimi dodatki. 041 670 666 (vsak delavnik 9h-16h). Menu 0.

V ospredju njegove pisateljske pozornosti je bila intelektualna problematika novodobnega spoznavnega, etičnega in ontološkega relativizma ter njihovih posledic, s čimer je delno utiral pot poznejšim smerem - eksistencializmu, modernizmu in postmodernizmu. Tudi Bartolov Alamut je fikcija, a je Tomo Virk v študiji Bakle in diktatorji, kjer govori tudi o Bartolu, pokazal kašno moralno zavest ima samozvana elita. Tudi v družbi, v kateri se je Huxley gibal, so že snovali novi svetovni red in se pri tem opirali predvsem na izsledke znanosti. Spletna knjigarna in založba Cangura vam nudi knjige in ostale artikle za zdravje.

POVEZANE KNJIGE