3D-tisk

3D-tisk - Igor Križanovskij, Tadeja Muck | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Igor Križanovskij, Tadeja Muck
DIMENZIJA
8,48 MB
IME DATOTEKE
3D-tisk.pdf
ISBN
4541826800516

OPIS

Pred vami je prva slovenska knjiga, ki predstavlja pomen 3D-tiska, njegov razvoj, lastnosti in zmožnosti. Govori tudi o bližnji in tudi nekoliko bolj oddalje¬no prihodnost, ki se nam obeta ob uporabi 3D tiska.Bralec, ki je delal v tiskarstvu in založništvu, še preden so se v sredini 80-tih let pojavili prvi laserski tiskalniki, si zna dobro predstavljati vpliv tehnologije. Podobno in še močneje, kot je vplivala tehnologija laserskih tiskalnikov na založništvo, bodo vplivali 3D tiskalniki na številne gospodarske panoge in s tem na celotno družbo.Knjiga vsebuje štiri samostojne dele. Prvi in najobsežnejši je namenjen predstavitvi 3D-tiska, najpomembnejšim tehnologijam, na katerih temelji, in kratkemu opisu obstoječih aplikacij, ki so povezane s tehnologijami. Ljudje, ki so že slišali za 3D-tisk, namreč pogosto mislijo, da gre za eno samo vrsto tehnologije, s katero lahko natisnemo vse – od hrane do hiše. A to ne drži! Nabor tehnologij je izredno širok, zato si boste ob branju tega dela knjige lahko ustvarili predstavo o ra¬znolikosti tehnologij in materialov, s katerimi lahko natisnemo skoraj vse.V drugem delu je prikazno, kako je mogoče virtualne ideje, ki nastajajo v obliki 3D-modelov, pretvoriti v fizične 3D-predmete ali izdelke. Podroben opis in slikovno predstavitev postopka priprave 3D-modela za je prikazana z uporabo programa Blender, ki je zelo razširjen in vključuje dobro podporo za pripravo modelov na 3D-tisk. Program je prosto dostopen in se je razvil v obširno in uporabno večpredstavnostno profesionalno orodje. Ker pa se je ob uporabi programskih orodij, zlasti kadar oblikujemo kompleksne oblike, skorajda nemogoče povsem izogniti zapletom in težavam, podaja knjiga tudi najpomembnejše smernice in opozorila, ki jih morate upoštevati, da bo končni 3D-izdelek izpolnil vaša pričakovanja.Tretji del je pojmovnik, poskus avtorjev,da uredijo terminologije, ki je na področju 3D-tiska iz dneva v dan bogatejša, a precej neenotna. V njem so izvornim angleškim izrazom dodani prevode z razlago. Pri pogovoru o tehnologijah 3D-tiska se pogosto uporabljajo kar kratice, zato so tudi te vključene v pojmovnik, skupaj s povezavo do razlage izvornega izraza ali imena.Kaj pa Slovenija? Ali imamo podjetja, ki sledijo razvoju in uporabi 3D-tiska? Na to vprašanje avtorja odgovarjata v četrtem, sklepnem delu knjige, v katerem vam predstavljata posamezna podjetja, ki se posredno ali neposredno ukvarjajo s tem področjem in so hkrati podporniki pri izdaji knjige. Brez njih bi si bilo težko predstavljati prihodnost 3D-tiska pri nas in tudi nastanek knjige.dr. Tadeja Muck je redna profesorica na Katedri za informacijsko in grafično tehnologijo Naravoslovnotehniške fakultete Uni verze v Ljubljani in se že več let raziskovalno in pedagoško ukvarja s področjem 3D tiska.Igor Križanovskij je eden pionirjev uporabe odprtokodnega računalniškega programa za 3D-modeliranje Blender v svetovnem prostoru.

Okvir za slike, na voljo v različnih barvah, primeren za velikost fotografije 10 x 15 (102 x 152 mm) Cena z DDV: Po mnenju nekaterih strokovnjakov bo aditivna proizvodnja (ali 3D tiskanje) spremenila proizvodnjo industrijo, saj si bo vsak posameznik lahko natisnil svoj objekt po želji. V diplomski nalogi so predstavljene nekatere tehnologije aditivne proizvodnje.

Pridružite se slovenskim podjetjem in inovatorjem, ki naše izkušnje in zmogljive 3D tiskalnike industrijskega razreda uporabljajo za hiter in kakovosten 3D tisk prototipov, proizvodnih pripomočkov ali maloserijskih končnih izdelkov. Pošlji povpraševanje 3D-tisk kože je resnično blizu: danes z vami delimo povzetek prispevka na portalu 3Dnatives, v katerem poročajo o zadnjih uspehih… Preberi več 3D-natisnjena industrijska čistilna oprema 3D TISK HRANE TEHNOLOGIJA + KREATIVNOST.

POVEZANE KNJIGE