Zgodovina Kitajske

Zgodovina Kitajske - Mitja Saje | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Saje
DIMENZIJA
7,19 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina Kitajske.pdf
ISBN
5569262036046

OPIS

Zgodovina Kitajske je zgodovinopisna monografija, ki predstavlja zgodovinski razvoj Kitajske od najstarejših časov do sodobne dobe. Knjiga je pregledno strukturirana, avtor pa po uvodnih poglavjih, v katerih je orisal temeljne značilnosti kitajskega geografskega in naravnega prostora, kitajski odnos do lastne zgodovine, pri vsakem zgodovinskem obdobju nazorno predstavlja ne le politični in upravni, temveč tudi družbeni, gospodarski, kulturni in verski pogled. Opremljena je z zemljevidi in izbranimi črnobelimi ilustracijami.

Kopirali tudi teslo, model S ZGOD KITAJ ISBN 978-961-237-667-3. Knjiga sodi v opus štirih del Zgodovina Kitajske in je nekoliko razširjen ponatis knjige z naslovom Tuji osvajalci in trdnost tradicionalne ureditve, ki jo je ... Kratka zgodovina Kitajske > Kitajska je očarala svetovno popotnico Almo Karlin > Kitajska kaligrafija predstavlja več tisočletij staro tradicijo, ki se je razvila z nastankom kitajske pisave in se ohranila kot samostojna zvrst umetnosti.

Kulturno-zgodovinska obdobja Kitajci opredeljujejo po vladajočih dinastijah. Kratka zgodovina kitajske filozofije. Že od nekdaj je filozofija Kitajcem prinašala življenjsko modrost, kar je sicer tudi prvotna naloga filozofije, vselej je bila življenjska in namenjena sleherniku, in se je ubadala s povsem praktičnimi vidiki razvoja posameznika in družbe ter se odlikovala prav po svoji uporabnosti, saj namreč obravnava vse tiste dileme in dvome, ki padejo na pamet ... Zgodovina.

POVEZANE KNJIGE