Žalost Belgije

Žalost Belgije - Hugo Claus | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Hugo Claus
DIMENZIJA
7,95 MB
IME DATOTEKE
Žalost Belgije.pdf
ISBN
6097366311212

OPIS

Monumentalni dvodelni roman Žalost Belgije se je v literarno zgodovino zapisal kot sijajen Bildungsroman in obenem zgodovinski dokument, družbena panorama Belgije v prvi polovici 20. stoletja.V prvem delu romana spremljamo odraščajočega Luisa Seynaeceja, avtorjev alter ego, med šolanjem v nunskem penzionatu ter tragikomične portrete njegovih staršev, stricev, tet, babic in dedov, ki izrisujejo zgovorno sliko zapletene belgijske družbe, razpete med valonsko in flamsko kulturo in stisnjene med druge narode.Drugi del romana se posveča času druge svetovne vojne in najstništvu junaka, ki ga bolj kot politični pretresi in vojna zanimajo zanj bolj bistvene razsežnosti bivanja, ljubezen in strast. Žalost Belgije je zabaven in pronicljiv roman, v katerem avtor zavrne sleherno ideologijo, izpostavi pa dejstvo, da so bili tudi v izjemnih časih zgodovine banalni življenjski dogodki za posameznika velikokrat pomembnejši od dogajanja v družbi.

Narodnost: belgijska književnost. Odraščanje v primežu druge svetovne vojne.

V rimskem imperiju je bilo današnje ozemlje Belgije rimska provinca Belgijska Galija (Gallia Belgica), ki je zajemala tudi del Francije, Švice in Nizozemsko. Imenovala se je po galskih plemenih Belgih, ki jih je Cezar v svojih Komentarjih galskih vojn označil kot "najpogumnejše med Galci"..

POVEZANE KNJIGE