Vino

Vino - Anselm Grün | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anselm Grün
DIMENZIJA
12,24 MB
IME DATOTEKE
Vino.pdf
ISBN
3326155487887

OPIS

Že več kot šest tisoč let je vse človeštvo očarano nad vinom.V vseh verstvih in kulturah obstajajo miti in pravljice, ki govorijo o začetkih vinogradništva in jih skušajo pojasniti, pogosto tudi tako, da vinogradništvo prikazujejo kot darilo bogov ljudem, darilo, ki naj bi dokazovalo njihovo dobroto. V vseh teh pripovedih se povzdiguje veličasten in dobrodejen učinek vina in pojejo se mu številne hvalnice. A od nekdaj so vedeli tudi za njegove škodljive učinke, kadar ga uživamo prekomerno. Vendar naj nam vednost o možni zlorabi ne skali pogleda na vse dobrodejnosti, ki nam jih ta pijača podarja. Vino je bilo vedno kulturna dobrina: samo stalni naseljenci so sadili trto, in pravi odnos do vina je bil znamenje kultiviranega ljudstva. Vino pa je imelo tudi verski pomen: v številnih obredih so ga posvečevali ali blagoslavljali in žrtvovali bogovom. Pri kultnih pojedinah so pili vino na začetku in na koncu praznovanja, da bi ponazorili svojo predstavo, da slavijo in pijejo skupaj z božanstvom...

Veselje ob delu je vsak dan znova vir našega življenjskega navdiha. Zavedamo se, da dober glas o nas ne sega le v ... Čas zadnje spremembe strani: 01:02, 17.

Sklici in opombe Glej tudi. seznam naselij v Sloveniji ... Članki z oznako Vino.

POVEZANE KNJIGE