Vihec iz Vrhovišnika

Vihec iz Vrhovišnika - Annie M. G. Schmidt, Fiep Westendorp | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Annie M. G. Schmidt, Fiep Westendorp
DIMENZIJA
8,70 MB
IME DATOTEKE
Vihec iz Vrhovišnika.pdf
ISBN
3563090269667

OPIS

Preden je leta 1971 ugledala luč knjižna izdaja, je v nizozemski reviji izhajala vrsta zgodbic o pogumnem dečku z rdečim tovornjakcem z žerjavom, ki se vseli v stolp visoke stolpnice in tam z novimi prijatelji in nenavadnimi stanovalci doživlja vedno nove prigode. Z njimi so odraščale generacije nizozemskih otrok, ko so jim starši brali Pluka iz Pettefleta.Sedaj se tudi slovenskim bralcem predstavlja Vihec iz Vrhovišnika in izvedeli bomo, zakaj je treba s čistočo obsedeni gospe Sijajšek kdaj kakšno vendarle zagosti, ali bo Vihcu uspelo rešiti živali pred pozidavo neokrnjenega koščka narave v mestu ter še mnogo drugega. In verjetno ni veliko otroških junakov, ki bi imeli tako svojevrstne prijatelje, kot sta prikupni ščurek Žuža in podjetna golobica Debela Dulči.Knjigo odlikujejo žive in dandanašnji »retro kultne« ilustracije Fiep Westendorp (1916– 2004). Annie M. G. Schmidt je med številnimi nagradami (Pluk van de Petteflet je leto dni po izidu prejela tedaj novoustanovljeno nagrado »Zilveren Griffel«, danes eno od najpomembnejših nizozemskih nagrad na področju otroške in mladinske književnosti) leta 1987 prejela nagrado Constantijna Huygensa za svoj opus, leta 1988 pa iz rok Astrid Lindgren nagrado Hansa Christiana Andersena.

Vihec iz Vrhovišnika C - Cerknica#01 153 Schmidt, Annie M. G.

G. Schmidt: VIHEC IZ VRHOVIŠNIKA (Sanje, 2016, 208 str., prevedla Stana Anželj, ilustrirala Fiep Westendorp) To je ta Vihec s tovornjačkom in žerjavom, ki sva ga s 6-letnikom v enem dnevu požrla za kosilo, malico in večerjo - prebrala sva okoli 70 strani, pa sva še daleč do konca (197.

POVEZANE KNJIGE