Užitek in nelagodje

Užitek in nelagodje - Slađana Mitrović | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slađana Mitrović
DIMENZIJA
12,7 MB
IME DATOTEKE
Užitek in nelagodje.pdf
ISBN
4781542129102

OPIS

Avtorica se je lotila zahtevne in provokativne teme, ki po eni strani posega v temeljne dimenzije vizualnega, v zgodovino likovne umetnosti, njenih kodov in tabujev, ki se križajo prav ob reprezentaciji genitalij, v modernistični obrat, ki je povezan z novim režimom vidnosti in pogleda. (Iz recenzije Mladena Dolarja)

Vsak vnos hrane je čustven. Poskusi odstranjevanja čustev med jedjo samo povečajo našo nezavedno motivacijo za poseganje po živilih, ki nam prinašajo čustveni užitek v obliki povečane senzorične privlačnosti (okus, vonj, tekstura, sladkost, slanost, maščoba). Užitek in nelagodje.

Na eni strani modernistična prekinitev z zaprtim, idealiziranim in normativno uokvirjenim telesom, kot je v tradicionalni umetnosti označevan akt. Tandem Kitch (Lana Zdravković in Nenad Jelesijević) zaznamujeta dve smeri, ki pogosto izvirata iz spremenjenih razmerij znotraj gledališkega dispozitiva.To je najprej njegovo večno spogledovanje s trashem, kičem in vsem, kar pripada t. i.

POVEZANE KNJIGE