Svetloba kot barva

Svetloba kot barva - Primož Lampič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Primož Lampič
DIMENZIJA
5,63 MB
IME DATOTEKE
Svetloba kot barva.pdf
ISBN
3408536591716

OPIS

Raziskava, ki jo je opravil dr. Primož Lampič, je pomembna, saj se posveča obdobju, ko se je fotografija šele vzpostavljala kot ena od vizualnih umetnosti in so prvi neodvisni fotografi z eksperimentalnimi posnetki in fotografskimi študijami kompozicij fotografijo pričeli uveljavljati kot sredstvo umetniškega izražanja. Pregled fotografske produkcije tega časa tako vključuje različne žanre, od dokumentarne in tehnične fotografije, prostočasnih in družinskih posnetkov do umetniških pristopov.

stoletja do leta 1945. Bela svetloba. Preden je bilo Newtonovo delo o optiki splošno sprejeto, je večina znanstvenikov menila, da je bela osnovna barva svetlobe, ostale barve pa nastanejo, ko beli nekaj dodamo.

Idealno svetlobo za nadomeščanje in dopolnitev dnevne svetlobe bi dalo črno telo, segreto na okoli 5400 K. Podobno kot Sonce bi imela ta svetloba zvezni spekter z vrhom na področju vidne svetlobe.

POVEZANE KNJIGE