Sanje o belem štrpedu

Sanje o belem štrpedu - Marjana Moškrič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjana Moškrič
DIMENZIJA
8,64 MB
IME DATOTEKE
Sanje o belem štrpedu.pdf
ISBN
6984710286514

OPIS

"Eni pravijo, da ni nikoli prepozno," je gobezdal."Mogoče imaš prav, vse je mogoče," sem se nasmehnil barabi stari. Ko bi le vedel, kako ga imam rad!"In kaj pravi?"" Sprašuje me, vedno samo sprašuje. A je kaj novega? Ne, nič ni novega. Vedno znova. Zdi se mi, da noče ali pa ne more izgovoriti tvojega imena.Ko so se pojavili tisti plakati, me je vsa razburjena klicala. "A je on?" je navalila. Kdo on? Niti sanjalo se mi ni, o čem govori."Ga nisi prepoznal? Kaj pa štrpeda, si ga visel? Čisto majhen, prav tak, kot mora biti."In mi je končno vžgalo, stari, da si res mogoče to ti. Kakšen slepec, sem bil jezen na samega sebe, ko sem te prepoznal in tisto belo zverinico nad tvojo glavo.""Pa ona? Kaj je rekla?" me je tiho vprašal.

Sanje o belem štrpedu. Maribor, Litera, 2016.

Vrsta gradiva ... Knjiga Sanje o belem štrpedu PiaF Datum objave 04.12.2020 16:06 Oglas poteče: 11.04.2021 21:25 Možnost menjave: NE Pokaži vse oglase prodajalca Knjiga Sanje o belem štrpedu PODARIM ... Rastem s knjigo 2016 - Sanje o belem štrpedu, pisateljica Marjana Moškrič, urednik Orlando Uršič, založba Litera, projekt Javne agencije za knjigo RS, film Z... Sanje o belem štrpedu je osmo delo Moškričeve za otroke in mladino, izdala pa je tudi roman za odrasle. Za roman Čadavec (1998) je bila nominirana za nagrado za najboljši prvenec leta, za roman Ledene magnolije (2002) je leta 2003 prejela večernico, poleg tega je bil roman leta 2005 nominiran za desetnico, leta 2009 je prejela desetnico ... Zgodbo Sanje o belem štrpedu tako pripovedujejo trije junaki, Šona (Sonja), Olmo in Sine (Siniša), ki predstavljajo tri zorne kote oziroma tri resnice.

POVEZANE KNJIGE