Revije o knjigah na Slovenskem 1945–2015

Revije o knjigah na Slovenskem 1945–2015 - Renate Rugelj | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Renate Rugelj
DIMENZIJA
8,3 MB
IME DATOTEKE
Revije o knjigah na Slovenskem 1945–2015.pdf
ISBN
3295941520876

OPIS

»Študija Renate Rugelj ne prinaša zgolj pregleda raz voja revij o knjigah v Sloveniji, ampak je tudi zrcalo razvoja slovenskega založ ništva, knjigotrštva in našega odnosa do pisane besede v zadnjih 70 letih ter odlična samorefleksija nekoga, ki je tudi sam poklicno vpet v izdajanje revije o knjigah. Kot taka bo nepogrešljivo branje za vse, ki bodo želeli podrobneje razumeti sodobno zgodovino tiskane in elektronske knjige na Slovenskem.«– prof. dr. Miha Kovač (iz spremne besede)»Nič boljšega ne more biti od tega, da se je raziskave področja revij o knjigah lotil nekdo, ki že dobro desetletje s srčno zavzetostjo skrbi za izhajanje Bukle. Rezultati magisterija in sedaj knjige Renate Rugelj pa so bili zame vseeno presenetljivi in poučni. Razkrili so, da so bile takšne revije na naših tleh prisotne že vse od konca druge svetovne vojne, revija Bukla pa je očitno, včasih tudi intuitivno, gradila na ramenih svojih predhodnikov.«– dr. Samo Rugelj, odgovorni urednik založbe UMcoRenate Rugelj, magistra založniških študij, se je sprva posvetila raziskovalnemu naravoslovju, kasneje pa jo je potegnilo v svet tiskanih medijev in knjig, kjer dela že skoraj dvajset let. V tem času je prehodila dolgo pot od glavnega motorja brezplačnih medijev, (kartice Feliks in revija Premiera), do soustanoviteljice brezplačne revije Bukla. Je avtorica in soavtorica treh monografij, velikega števila člankov in prispevkov o knjigah, v knjižnih krogih pa najbolj znana po svoji predanosti reviji Bukla, kjer skrbi tako za njeno oblikovno in vsebinsko kot tudi tržno plat.V knjigi Revije o knjigah na Slovenskem 1945– 2015 je ustvarjalno povezala svojo poklicno in študijsko pot ter pokazala, da imajo splošnoinformativne knjižne revije na naših tleh dolgo in bogato tradicijo, a da lahko kontinuirano izhajajo zgolj v kombinaciji pozitivnega odziva celotne knjižne panoge in javne podpore.

Product Details Product # 2249539B Author(s) Rugelj, Renate City Ljubljana Country Slovenia Language Slovenian ISBN 9789616954525 Date of Publication 2016 Publisher. UMco .

seznam - črki S in Š - 2 Osebni prevzem ali pošiljanje po pošti. SLOVNICA RUSKEGA E-prijava na simpozij; Oko besede in večernica; Slovenski knjižni sejem; Mladinska književnost; Nagrade in priznanja.

POVEZANE KNJIGE