Rekla si, da hočeš

Rekla si, da hočeš - Matjaž Pikalo | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matjaž Pikalo
DIMENZIJA
12,89 MB
IME DATOTEKE
Rekla si, da hočeš.pdf
ISBN
8453363912375

OPIS

Dvajset let po Bilah, ki je bila prva knjiga domačega avtorja v knjižni zbirki Beletrina, se Pikalo vrača s polnokrvnim zamahom pesniškega žonglerja. Skozi starodavne mite spregovori o našem tukaj in zdaj. A vrnitevje tudi tematska, vpisana v samo pesniško tkivo zbirke Rekla si, da hočeš, ki se v naslovu poigrava z zadnjim stavkom Joyceovega Uliksesa. Glavni junak prvega cikla »Oči morja« je pomorščak, ki se vrača iz vojne, »strašne in svinčene«, okrepljen s spoznanjem, da bo kar naprej prihajal in vedno znova odhajal. Tako odhaja tudi kralj in vladar, junak iz drugega cikla »Sneg do nižin«, ki se po dolgem, komi podobnem spanju poda na pohod po Evropi. Gibanje, prehajanje, vračanje, ki v svoj divji ples ujame tudi ostale protagoniste knjige, postane pri Pikalu metafora hitro spreminjajočega se sodobnega sveta, prostora skrajnih čudaštev in krivic, a tudi strastnih nogometnih idolatrij in presunljive nežnosti.

Jaz jih definitivno ne bom natančno razlagala 😊 Mi je pa postalo jasno, da se je predvsem pri KAJ izpostavil en hud ugovor, ki je zahteval takojšnjo rešitev. Matjaž Pikalo, Rekla si, da hočeš, Beletrina, Ljubljana, 2016. Na zalogi.

Izvor. Narodna in univerzitetna knjižnica (Obvezni izvod spletne publikacije) Pravice.

POVEZANE KNJIGE