Od književnosti do likovne umetnosti in glasbe

Od književnosti do likovne umetnosti in glasbe - France Bernik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
France Bernik
DIMENZIJA
12,2 MB
IME DATOTEKE
Od književnosti do likovne umetnosti in glasbe.pdf
ISBN
7164980357365

OPIS

Literarni zgodovinar F. Bernik se v svoji novi knjigi esejev in znanstvenih člankov v prvem delu knjige ukvarja s pomembnimi vprašanji slovenske kulturne zgodovine, vendar vselej s poudarkom na živih, aktualnih vsebinah. Drugi del je tematsko bolj enovrsten, osredotočen je na začetke slovenskega slovstva, potem na izbrana poglavja iz naše literarne umetnosti 19. in 20. stoletja. V tretjo skupino so uvrščeni portreti raziskovalev slovenske književnosti. Četrta, najbolj raznovrstna skupina predstavlja vidnejše osebnosti slovenske humanistike na neliterarnih področjih. Iz sestavnih delov knjige je nastala raznorodna in hkrati homogena, organizirana celota.

- (Razprave in eseji / Slovenska matica ; 66). Umetno platno, ščitni ovitek, zelo dobro ohranjen izvod. II OD KNJIŽEVNOSTI DO LIKOVNE UMETNOSTI IN GLASBE 224 strani, trda vezava, ščitni ovitek, 24 cm, Slovenska 16.05.2016.

Uredništvo Simon Jenko: Zbrano delo I-II , Ljubljana, 1964-65, 2. dopolnjeni natis 1986. Z letnico 2015 je pri Slovenski matici izšlo njegova knjiga z opisnim in dokaj dolgim naslovom Od književnosti do likovne umetnosti in glasbe.

POVEZANE KNJIGE