Nega bolnika na domu

Nega bolnika na domu - Dascha Schpolarich | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dascha Schpolarich
DIMENZIJA
4,3 MB
IME DATOTEKE
Nega bolnika na domu.pdf
ISBN
7908851602501

OPIS

Knjiga »Nega bolnika na domu« bo dobrodošel pripomoček za vse, ki ste se odločili negovati bolnika domu, sami ali pa s pomočjo negovalca. A kljub veliki želji, da bi pomagali svojim ljubljenim, ste se znašli pred velikim izzivom. Knjigo poleg praktičnih nasvetov odlikuje tudi skrb za ohranjanje spoštovanja in človeškega dostojanstva bolnika. PRVI DEL knjige je namenjen splošni negi bolnika na domu in zajema:- poljudno razlago anatomskih in fizioloških posebnosti človeškega telesa;- podrobno razlago metod in tehnik dela z bolnikom (varnost bolnika, ureditev bivalnega okolja, vzdrževanje osebne higiene, pomoč pri gibanju, odnos negovalca);- vpliv prehrane, oblike in načine pomoči bolniku pri hranjenju;- nego bolnika ob zaključku življenja, številne koristne informacije ... DRUGI DEL knjige je posvečen negi bolnikov z alzheimerjevo demenco in zajema:- vzroke, simptome, stopnje, preventivo in zdravljenje alzheimerjeve demence;- specifičnosti bolnikov (pomoč pri hranjenju, nega, nezgode, aktivnosti …);- posebnosti sporazumevanja (načini, motnje, navodila …).»Avtorici je uspelo strokovno znanje in izkušnje strniti v zanimivo in berljivo celoto, ki bo bralca, tudi če v obravnavano vsebinsko problematiko morda še ni ujet, zagotovo pritegnila.«- doc. dr. Aleš Kogoj, dr. med., specialist psihiatrije O AVTORICIDascha Schpolarich se je rodila januarja leta 1951, in kot je razvidno že iz zapisa imena in priimka, se v njej meša kri prednikov različnih evropskih narodnosti. V mlajših letih se je bolj posvečala otrokom, pozneje pa pomoči potrebnim starejšim osebam. Pri evropskih in svetovno znanih strokovnjakih je več let študirala psihoterapijo (program psihosocialna pomoč – logoterapija in kognitivno vedenjska terapija), v Evropi in ZDA se je strokovno izobraževala na področju psihofizične in socialno-zdravstvene nege bolnikov, starostnikov in vseh tistih, ki potrebujejo pomoč ali si je želijo. Pri svojem delu je bila strokovna, vestna, požrtvovalna, vedno ga je z veseljem opravljala.

Laično nego, to je osnovno nego bolnika opravlja tudi Nega na domu. Za storitve negovalke določen delež plačajo bolniki, določen pa občina.

Kljub veliki želji, da pomagate svojim ljubljenim, se lahko znajdete pred velikim izzivom. Knjigo poleg praktičnih nasvetov odlikuje tudi skrb za ohranjanje spoštovanja in človeškega dostojanstva bolnika. Knjiga Nega bolnika na domu, avtorica je Dascha Schpolarich, bo dobrodošel za vsakogar, ki se je odločil negovati bolnika na domu, sam ali s pomočjo negovalca.

POVEZANE KNJIGE