Nasledniki zmage

Nasledniki zmage - Vadim Kožinov | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vadim Kožinov
DIMENZIJA
9,35 MB
IME DATOTEKE
Nasledniki zmage.pdf
ISBN
9336009739784

OPIS

Vadim Valerianovič Kožinov (1930– 2001) je bil ruski kritik, literarni teoretik, filozof, zgodovinar in ena ključnih osebnosti ruske kulture 20. stoletja. Zadnja leta svojega življenja je posvetil zgodovinskim raziskavam in razgaljanju psevdozgodovinskih mitov o preteklosti Rusije. Spreobrnitev Kožinova-filologa v Kožinova-zgodovinarja je zaznamovala knjiga Zgodovina Stare Rusije in ruskega slovstva (1999), v kateri je združil svoj književni in zgodovinski interes. Leto prej je bila objavljena njegova raziskavaČrnosotenci in revolucija. Leta 1999 sta izšli deli Rusija 20. stoletja (1901– 1939) in Rusija 20. stoletja (1939– 1964), ti knjigi pa prištevamo k seriji Zgodovina Rusije. V slovenščini je njegovo delo predstavljeno v treh knjigah, Velika ruska vojna je prva od njih, Ruski človek v iskanju resnice druga, Nasledniki zmage pa tretja.Vadim Kožinov se v zadnji knjigi svoje zgodovinske trilogije posveti obdobju po drugi svetovni vojni. Splošna predstava o ZSSR se je takrat popolnoma spremenila. Imeli so jo za grožnjo obstoju Zahoda. Delno je k temu pripomogla ideološka kampanja razkrinkavanja kulta osebnosti, ki so jo izvajali po Stalinovi smrti. Kljub pridobljeni veličastnosti je bila Rusija v tistih časih revna država z nizkim standardom in kakovostjo življenja, a z manj surovim političnim ozračjem kot pred drugo svetovno vojno. Kožinov analizira vlogo Berije, Hruščova in drugih ter jo prikaže s pomočjo zgodovinskih dejstev ter obstoječih dokumentov. Posveti se položaju Rusije ter ruske kulture in civilizacije v svetu skozi zgodovino, obravnava razloge in posledice razpada ZSSR, na široko razdeluje t. i. »rusko idejio«, vseskozi pa se ukvarja tudi z odmevi politične situacije v literarnih krogih. Sklepna knjiga monumentalne trilogije o ruski zgodovini.

Novomeščani bodo jutri obiskali Beograd in v dvoboju z Mego poskusili priti do druge zmage. Vadim Valerianovič Kožinov: Nasledniki zmage, neznani povojni časi 24,90 € 22,70 € Bizarna knjiga, ki razkriva sliko Rusije po drugi svetovni vojni. Izjeme so trofeje za zmage v igrah, kot so panatenajska amfora ... kot so to storili helenistični nasledniki Aleksandra Velikega v Egiptu, Siriji in drugod.

Saj smo tudi prejšnji četrtek v tem smislu uvozili kriminalce, drogeraše in druge člane ponosnih naslednikov komunistov. Peterletova vlada je s podporo cerkvenih botrov ukinila praznik dan zmage, ki smo ga zaznamovali 9. maja.

POVEZANE KNJIGE