Murambi, knjiga o okostjih

Murambi, knjiga o okostjih - Boubacar Boris Diop | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boubacar Boris Diop
DIMENZIJA
7,60 MB
IME DATOTEKE
Murambi, knjiga o okostjih.pdf
ISBN
9931724627144

OPIS

Spomladi leta 1994 se je v Ruandi začel genocid, v katerem je bilo v sto dneh pobitih med 800.000 in milijon civilistov, moških, žensk in otrok. Ubijalsko orožje so bili v glavnem mačete in kiji, v katere so bili zabiti žeblji, šele potem strelno orožje itn. Ubijalce je spodbujala rasistična in ubijalska ideologija. To vemo ali pa mislimo, da vemo. Ruanda je v naših glavah odtlej povezana z grozo, krvjo, norostjo. Senegalski pisatelj Boubacar Boris Diop se ni zadovoljil zgolj s približno podobo dogodkov. Skozi usta glavnega junaka, ki je bil v času pokola v Džibutiju, se prizadeto loti tematike: govori o tem, da kolektivna norost ni pojasnilo samo na sebi in da genocid ne more biti rezultat naključja. Junak srečuje preživele, svoje prijatelje, Tutsije in Hutujce. Avtor niza portrete akterjev in žrtev genocida in jih spretno sestavlja v grozovito pripoved. Toni Morrison je napisala: Ta roman je čudež.

e-pošta: TI=Murambi, knjiga o okostjih; AU=Diop, Boubacar Boris; PY=2015 TI=Pivo v biljardnici; AU=Ghali, Waguih; PY=2015 TI=Modri plamen; AU=Vuga, Jure; PY=2015 TI=Branje združuje : z BDS že 20 let : z...; AU=Bralno društvo Slovenije. Strokovni posvet, 11 , 2015, Ljubljana; PY=2015 TI=Skorajsanje; Prevedeno iz noči; AU=Rabearivelo, Jean-Joseph; PY=2015 LIRIKA 1.

Deli. Pojdite na meni Pojdite na podmeni Pojdite na vsebino Iščite po vsebini.

POVEZANE KNJIGE