Murambi, knjiga o okostjih

Murambi, knjiga o okostjih - Boubacar Boris Diop | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boubacar Boris Diop
DIMENZIJA
4,26 MB
IME DATOTEKE
Murambi, knjiga o okostjih.pdf
ISBN
3507629606748

OPIS

Spomladi leta 1994 se je v Ruandi začel genocid, v katerem je bilo v sto dneh pobitih med 800.000 in milijon civilistov, moških, žensk in otrok. Ubijalsko orožje so bili v glavnem mačete in kiji, v katere so bili zabiti žeblji, šele potem strelno orožje itn. Ubijalce je spodbujala rasistična in ubijalska ideologija. To vemo ali pa mislimo, da vemo. Ruanda je v naših glavah odtlej povezana z grozo, krvjo, norostjo. Senegalski pisatelj Boubacar Boris Diop se ni zadovoljil zgolj s približno podobo dogodkov. Skozi usta glavnega junaka, ki je bil v času pokola v Džibutiju, se prizadeto loti tematike: govori o tem, da kolektivna norost ni pojasnilo samo na sebi in da genocid ne more biti rezultat naključja. Junak srečuje preživele, svoje prijatelje, Tutsije in Hutujce. Avtor niza portrete akterjev in žrtev genocida in jih spretno sestavlja v grozovito pripoved. Toni Morrison je napisala: Ta roman je čudež.

html ... Diop (1946) je znani senegalski pisa­ telj, novinar, dramatik in scenarist, ki je roman Murambi, knjiga o okostjih napisal leta 2000 kot rezultat literarne iniciative afriških pisateljev (pri ... Murambi, knjiga o okostjih Boubacar Boris Diop 17,01 € Dodaj v košarico Angelski svetilniki Manca Razboršek 22,00 € Dodaj v košarico Iz mnogih dežel Louis Adamič 25,00 € Dodaj v košarico V tistem času se o genocidu, o vzrokih zanj in o njegovih podpornikih ni veliko pisalo, še zlasti pa o krvavih dogodkih niso pisali literati. Diopu in njegovi knjigi Murambi, knjiga o okostjih (*cf., 2015), ki govori o tem, kaj se je dogajalo v stotih dneh med aprilom in julijem 1994, ko je v enem najbolj krvavih obračunov 20.

Lani je minila žalostna dvajseta obletnica genocida v Ruandi, v katerem je umrlo od 800.000 do milijon ljudi. Pri nas se ga ... Spletna knjigarna Buča vam ponuja pestro izbiro raznovrstnih knjig in literature.

POVEZANE KNJIGE