Mraz

Mraz - Thomas Bernhard | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Thomas Bernhard
DIMENZIJA
5,6 MB
IME DATOTEKE
Mraz.pdf
ISBN
2913964696375

OPIS

Podobno kot druge Bernhardove romane tudi roman Mraz sestavljajo dolgi, nepretrgani in vsebinsko provokativni monologi, le da tu ne prvoosebnega pripovedovalca, temveč opazovanca. Glavni junak je inteligentni in razgledani, vendar v primež nemoči in brezmejnega življenjskega pesimizma in bolezni ujeti slikar Strauch. Njegov brat, slavni zdravnik, pošlje k slikarju, ki živi v zakotni alpski vasi, svojega zdravniškega pripravnika na daljši obisk. Med opazovancem in opazovalcem se razvije kompleksno razmerje, ki zdravniškega pripravnika pripelje do mejnih eksistenčnih izkušenj, saj si ga dominantna in destruktivna narava slikarja sčasoma povsem podredi. Zdravniški pripravnik bralcu v svojih beležkah odstira svet samotarja in izobčenca, ki je zavrgel ne le svoje slikarstvo, temveč tudi svet in človeka v njem. Glavni junak z ostrim razumom in v slogu nenehnih stopnjevanj spodkopava in izničuje vse, na kar bi se v življenju še lahko oprl: človeško etiko in dostojanstvo, življenjske vrednote, državo in institucije, poslednjo trohico dobrega v človeku. Monologi, ki jih beleži bodoči zdravnik, so prikaz brezupne človeške tragike, samote in popolnega razpada sveta.

Proceeds benefit hospitality workers and food insecurity initiatives through The Piatt Family Foundation. The official YouTube channel of Jason Mraz. Since getting his start in coffeehouses in San Diego, Jason Mraz has brought his positive message and soulful, folk-pop sound to rapt audiences around ... Jason Thomas Mraz (/ m ə ˈ r æ z /; born June 23, 1977) is an American singer-songwriter and guitarist.In 2002 he released his debut studio album, Waiting for My Rocket to Come, which contained the single "The Remedy (I Won't Worry)" that reached number 4 on the US Billboard chart.

ed., sdaj prevelika urozhina, sdaj shusha, sdaj mokruta njemu shkodi ǀ de ſi glih vidish tiga ... Frinj Coffee proudly & passionately presents our Mraz Family Farms estate blend. Visit Frinj Coffee.

POVEZANE KNJIGE