Mercier in Camier

Mercier in Camier - Samuel Beckett | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Samuel Beckett
DIMENZIJA
7,10 MB
IME DATOTEKE
Mercier in Camier.pdf
ISBN
4443776355725

OPIS

Leta 1945 je Samuel Beckett doživel »razodetje«. Beseda je močna, vendar jo je avtor sam večkrat uporabil. Temu je sledila odločitev za pisanje v francoščini. Prvi večji podvig na novem terenu je bil roman Mercier in Camier, ki ga je napisal že leta 1946, prvič pa je bil objavljen leta 1970. Mercier in Camier se odpravljata na pot. Ni jasno, kam bosta šla, ni jasno, kaj bi bil namen potovanja, tudi ni jasno, kako – imata sicer kolo, a ga kar naprej izgubljata in ga naposled najdeta, a brez koles in balance. Imata sicer torbo, a tudi to večkrat kje pozabita ali založita. Imata sicer dežnik, a ga ne uporabljata in ga vržeta proč. Odideta z vlakom, a se že naslednjega dne vrneta. Odhajata in se vračata in ne moreta oditi. In razodetje je nekoliko drugačno od tistega, kar bi morda pričakovali.

One of the hoariest of questions in credit hire litigation is the issue of the correct approach to comparative rates evidence. From time to time, the courts hand down a new case, which rather than creating anything fresh and exciting can be compared to that reliable culinary standby, the pot of ... Leta 1945 je Beckett doživel »razodetje«, sledila sta odločitev za pisanje v francoščini in roman Mercier in Camier (Beletrina, 2015), delo z izrazito dialoško strukturo, v kateri lahko zaznamo zametke poznejših dramskih besedil Čakajoč Godota in Konec igre.

Prvi večji podvig na novem terenu je bil roman Mercier in Camier, ki ga je napisal že leta 1946, prvič pa je bil objavljen leta 1970. Na prelomu iz novembra v december, ravno v času vrveža Slovenskega knjižnega sejma, je pri založbi Beletrina izšel roman Mercier in Camier Samuela Becketta v prevodu Jane Pavlič. Gre za prvi roman, ki ga je Beckett napisal v francoščini, takoj po koncu 2.

POVEZANE KNJIGE