Med smislom in nesmislom trpljenja

Med smislom in nesmislom trpljenja - Sebastjan Kristovič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sebastjan Kristovič
DIMENZIJA
6,1 MB
IME DATOTEKE
Med smislom in nesmislom trpljenja.pdf
ISBN
6973642196409

OPIS

Knjiga dr. Sebastjana Kristoviča Dostojevski in Nietzsche: Med smislom in nesmislom trpljenja se loteva pretresa dela dveh velikih ustvarjalcev in mislecev, ki sta tako na Slovenskem kot na tujem že bila deležna pozornosti glede svojega medsebojnega odnosa. A kolikor mi je znano, se nobena od teh razprav ne osredotoča na temo, ki ji v svoji študiji sledi dr. Kristovič. Gre namreč za tematiko trpljenja kot temeljnega vidika človekovega bistva, ki je neločljivo povezano z drugim takim temeljnim vidikom: ljubeznijo.– Prof. dr. Tomo Virk (iz recenzije)Dr. Kristovič se v navezavi na V. Frankla še enkrat loti razmisleka o problemu trpljenja. Pridružuje se intuiciji obravnavanih genijev, da je trpljenje pozitivna razsežnost človekovega življenja, saj je prav v njem človek »najbolj edinstven, subjektiven, nenadomestljiv in sam«, da pa se je v izognitev tragediji (samomor, »radikalno podpodje«) vendarle treba dvigniti nad trpljenje, najti njegov imanentni smisel, pri čemer nam pomaga, kot temu pravi V. Frankl, »kljubovalnost duha«. /…/ Knjiga ponuja dober tematski uvod v življenje in delo obeh ustvarjalcev. Avtor prepričljivo in nazorno odgovori na vprašanja, zastavljena v uvodu, z nekaterimi mislimi /…/ pa spodbuja k dialogu in razmisleku o tej skrivnosti, ki ji pravimo trpljenje in ki nas vse na poseben način zadeva.– Dr. Urška Zabukovec (iz recenzije)

; 21 cm 300 izv. ISBN 978-961-278-249-8 (Celjska Mohorjeva družba) ISBN 978-961-6966-11-5 (Alma Mater Europaea) D PRA D PRAVO 9.

Medjutim, i pored toga što je najvažnija, ona nije samo pod uticajem volje i moći pojedinca. Mnogi faktori utiču na smisao u nečijem životu.

POVEZANE KNJIGE