Krik brez odmeva

Krik brez odmeva - Marijan Eiletz | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marijan Eiletz
DIMENZIJA
7,6 MB
IME DATOTEKE
Krik brez odmeva.pdf
ISBN
7427734998812

OPIS

»Oprosti mojemu morda preveč negativnemu razglabljanju. Zdi se mi, da stojim pred ogledalom življenja in iščem v njem svojo resnično podobo. To ogledalo ne odseva ničesar, ne odseva tega, kar stoji pred njim. Je pravzaprav kot prepad preteklosti, za katerega mislimo, da ga poznamo, a smo spet in spet razočarani, kadar se zagledamo v ogledalo. Sprašujem se, kaj me sili k iskanju, kakšen odgovor iščem v tem ogledalu – breznu. Odgovor je vselej isti: resnico. Resnico v zablodi in zaprepaščenosti, v temi spominov in dvomov. Vsa preteklost se mi vrača in je pred menoj … iščem izhod v odrešilno prihodnost. Kdo me je anesteziral? Moje oči iščejo na vse strani, ušesa poslušajo in ne slišijo drugega kot krike, krike ... So to kriki obupa ali morda kriki zmage, ki jo pričakujemo, ko iščemo v temi skrivnostno luč, luč odrešitve in življenja ...«Zgodba romana Krik brez odmeva je postavljena v čas pred drugo svetovno vojno, med in po njej. Začne se v Mariboru, kjer je doma osrednji lik, ki se zaradi nemške okupacije umakne v Ljubljano. Znajde se med četniki, nato med partizani, ob koncu vojne pa se umakne v Italijo in od tod v Argentino. V daljni deželi sreča svojo mladostno prijateljico iz Maribora, toda njuno razmerje se tragično konča, saj v tem času v Argentini vlada diktatorski režim, ki surovo uniči njuno družinsko srečo ...

On se oddalji nebo potemni In njo zaduši.. Joče in kliče na glas, vrnila bi se v čas ko dan začel ji je njegov obraz.

V daljni deželi sreča svojo mladostno ... Krik brez odmeva Marijan Eiletz 26,90 € Dodaj v košarico Burmanski dnevi George Orwell 29,00 € Dodaj v košarico Glas v vetru Francine Rivers 29,90 € Dodaj v košarico Založba Družina je prvič podelila nagrado svetlobnica, nagrada za še neobjavljen roman. Prejel jo je v Argentini živeči avtor Marijan Eiletz za roman Krik br... Krik brez odmeva.

POVEZANE KNJIGE