Družabno odraščanje

Družabno odraščanje - Gary Chapman, Arlene Pellicane | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gary Chapman, Arlene Pellicane
DIMENZIJA
9,65 MB
IME DATOTEKE
Družabno odraščanje.pdf
ISBN
1382264344403

OPIS

V tednu otroka je založba Družina izdala knjigo o vzgoji otrok v svetu zaslonov – Družabno odraščanje. V njej avtorja Gary Chapman in Arlene Pellicane razsvetljujeta, kako televizija, pametne tablice, računalniki in podobna tehnologija vplivajo na otrokov odnos do družine, prijateljev in okolja, ki ga zaradi naprav včasih sploh ne opazijo.Prav gotovo se starši sprašujete, kdaj naj svoje otroke vpeljejo v svet pred zaslonom in koli časa se lahko odklopijo od resničnosti. Hkrati pa se morate tudi sami vprašati, koliko časa preživite pred zaslonom, ali je zato vaš otrok osamljen in se čuti zapostavljenega, ker se mu ne posvečate in ali je morda celo to, da se otrok posveča televiziji in računalniškim igricam, za vas prikladno, saj imate čas zase. Takšna in podobna vprašanja vas čakajo v knjigi. Družabno odraščanje ponuja tudi nasvete, opozarja na nevarnosti, ki prežijo na otroka v digitalnem svetu, in opisuje zgodbe resničnih najstnikov, med katerimi boste morda našli podobnosti v svojem življenju.Ukvarjajte se s svojimi otroki»Staršem nam bo v zavedanje, da se nas z računalnikom ne da zamenjati, če tega nočemo. Prav tako pa nam bo knjiga v dobrodošlo pomoč pri razvijanju idej, kako se zabavati in ukvarjati z otroki, da nam bo v družini vsem prijetno. Pomagala nam bo razvijati vero vase, v svoje talente in potenciale, ki še čakajo, da se v starševstvu razvijejo. Tudi z njeno pomočjo bomo vztrajali na poti iskanja čustvenega stika in živih odnosov z otroki, rojenimi v računalniški dobi,« je zapisala specialistka zakonske in družinske terapije Andreja Poljanec v spremni besedi.Čeprav je družba usmerjena v tehnološki napredek, pa lahko starši poskrbite, da bodo vaši otroci odrasli v samostojne družabne posameznike, ki bodo znali ceniti pristne človeške vezi. Andreja Poljanec pojasnjuje: »Osnovni model za odnose se namreč vzpostavi v družini. Zariše se v možganih in je precej čvrst. Če torej otrok ob starših dobiva dovolj pozitivnih sporočil o samem sebi in se starši vživljajo v njegove občutke, bo vse življenje čutil in se zavedal, da so ljubeči in sočutni odnosi bistvo. Da je edino zanje res vredno živeti, da smo vanje poklicani.« Otrok, ki pa pozitivnih sporočil ne dobiva, se težje razvija in bo potrditev iskal v digitalnem svetu.Če morda ne veste, ali je preživljanje otrokovega časa z elektronsko varuško pretirano ali ne, lahko to preverite s testom.

Med drugim pravi, da »družbena omrežja tako pokrivajo »različne družbene rabe« in delujejo kot družbeni mediji, družabna in socialna omrežja pa lahko uporabljamo za ... Družabno odraščanje Kako vzgojiti družabne otroke v svetu zaslonov Gary Chapman, Arlene Pellicane 26,90 € Dodaj v košarico Otroci z močno voljo Kako v miru živeti z njimi in s sabo Smilla Lynggaard 19,90 € Dodaj v košarico In res so ga gnali - ponyja namreč; kultno kolo brez prestav, ki je zaznamovalo odraščanje neke generacije, so že tretje leto kolesarji v retro opravah prignali na vrh najvišjega prelaza v Sloveniji. Letos so na dogodku Goni Pony podrli dva rekorda - v številu udeležencev in v zmagovalnem ... Unikaten vrček za pivo je lepo darilo za vsakega pivoljubca! Keramični vrček za pivo.

Chapman, Arlene Pellicane Za izposojo knjig se moraš prijaviti s knjižničnim uporabniškim računom. ... Družabno odraščanje: kako vzgojiti družabne otroke v svetu zaslonov.

POVEZANE KNJIGE