Azija med preteklostjo in sedanjostjo

Azija med preteklostjo in sedanjostjo - Dragan Potočnik | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dragan Potočnik
DIMENZIJA
4,1 MB
IME DATOTEKE
Azija med preteklostjo in sedanjostjo.pdf
ISBN
5410694919625

OPIS

Do nedavnega zgolj divji, skrivnosten, velikokrat zelo nevaren kontinent, postaja za Evropejce vse zanimivejši.Veliko ljudi se odpravlja tja na povečini organizirana potovanja. Le malo jih je Azijo doživelo tako kot avtor te knjige, ki se tja redno vrača že preko dvajset let in jo doživlja v vsej njeni lepoti in pristnosti.V prvem delu nastopa kot znanstvenik - zgodovinar, ki bralcu ponuja strnjen pregled starih kultur in umetnosti Azije do najsodobnejših dni. V številnih opombah so nanizane zanimivosti in posebnosti, ki prispevajo k še večji sporočilnosti napisanega.V drugem delu pa se nam predstavi kot popotnik, ki z izrazitim čutom za jezik in poezijo opisuje svoja popotovanja in doživetja na skrivnostnih neznanih poteh ...

Dela. Azija - med preteklostjo in sedanjostjo (zgodovina Azije in njegov potopis po Aziji) učenec s pomočjo statističnih podatkov primerja države med sabo po velikosti in številu prebivalstva, učenec opiše narodno sestavo prebivalstva Sr Evrope.

Tunizija, Maroko, PR 1914 - 1941. AZIJA MED PRETEKLOSTJO IN SEDANJOSTJO. Do nedavnega zgolj divji, skrivnosten, velikokrat zelo nevaren... Sebil je arabska beseda, ki pomeni pot.

POVEZANE KNJIGE