Azija med preteklostjo in sedanjostjo

Azija med preteklostjo in sedanjostjo - Dragan Potočnik | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dragan Potočnik
DIMENZIJA
8,68 MB
IME DATOTEKE
Azija med preteklostjo in sedanjostjo.pdf
ISBN
2884051968397

OPIS

Do nedavnega zgolj divji, skrivnosten, velikokrat zelo nevaren kontinent, postaja za Evropejce vse zanimivejši.Veliko ljudi se odpravlja tja na povečini organizirana potovanja. Le malo jih je Azijo doživelo tako kot avtor te knjige, ki se tja redno vrača že preko dvajset let in jo doživlja v vsej njeni lepoti in pristnosti.V prvem delu nastopa kot znanstvenik - zgodovinar, ki bralcu ponuja strnjen pregled starih kultur in umetnosti Azije do najsodobnejših dni. V številnih opombah so nanizane zanimivosti in posebnosti, ki prispevajo k še večji sporočilnosti napisanega.V drugem delu pa se nam predstavi kot popotnik, ki z izrazitim čutom za jezik in poezijo opisuje svoja popotovanja in doživetja na skrivnostnih neznanih poteh ...

V njej nastopa kot znanstvenik in kot popotnik. Knjigo z bogato vsebino in izvirnimi fotografijami odlikuje izrazit čut za jezik.

Učna gradiva kot celota, izbor, oblika, vsebina prilog, strukturiranost ter didaktični principi, tehnike in metodični redosled so avtorsko delo. Iz zgodovine neevropskih narodov je med drugim leta 2006 objavil monografijo Azija med preteklostjo in sedanjostjo, pred kratkim pa prav tako pri Založbi Pivec še monografijo Iran, dežela med Perzijo in islamom. Avtor je obljubo, ki jo je dal z naslovom, zagotovo izpolnil, saj predstavlja v knjigi celostno in večplastno zgodovino Irana, od ... •Jugovzhodna Azija, Avstralija, Oceanija, Antarktika (zbirka Dežele in ljudje) •Janja Vidmar in Benka Pulko: Otroci sveta •Dragan Potočnik: Azija med preteklostjo in sedanjostjo •Bloom Greg: Philipinnes (zbirka Lonely planet) •Davor Bračko: Bračkovi na potovanju •Cestnik, Mare: Motnje v raju -potopisne pripovedi (2009) Pred kratkim je izdal monografijo Azija med preteklostjo in sedanjostjo.

POVEZANE KNJIGE