Zločin

Zločin - Jakob Alešovec | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jakob Alešovec
DIMENZIJA
11,48 MB
IME DATOTEKE
Zločin.pdf
ISBN
7337268913701

OPIS

Zločin je prirejen po Alešovčevi zgodbi Mati ga izda iz zbirke Iz sodnijskega življenja s podnaslovom Mikavne povesti iz življenja hudodelnikov – Po spominu starega pravnika.Zgodba je pravcata kriminalka: bogata oderuhinja, ki si po mnenju marsikoga ne zasluži ne premoženja ne življenja; morilec in tat s sekiro; nikjer nobenih sledi, pa naj si še tako prizadevajo, da bi ga ulovili. Toda preiskovalni sodnik je odločen in vztrajen…Jakob Alešovec (1842 – 1901), nekdaj priljubljeni slovenski pisatelj, dramatik, urednik, novinar, humorist in še kaj, se lahko pohvali kot pisec prvih slovenskih kriminalk, celo prve »slovenske« kavbojke, pisec satiričnega avtobiografskega romana, dram in še marsičesa. Dolga leta je urejal tudi prvi, celo ilustrirani, humoristični list Brencelj, pisal za druge časopise in počel še marsikaj zanimivega, kadar ni in celo kadar je pešačil po naši deželi.Več o njegovem pestrem življenju – od revnega čevljarjevega sina do odličnjaka v šoli, od študenta, ki je obesil šolo na kol, do neutrudnega ustvarjalca in vagabunda – izvemo iz izjemno zanimive spremne besede Andreja Mraka.

Pot me je zanesla na Miklošičevo, kjer me je pričakala kar žalostna podoba. Gospa srednjih let, na pogled brezdomka ali vsaj podobno izgubljena duša, v obupno žalostnem, čeprav očitno povsem ... Zločin, kot ga mi poznamo, je vedno upiranju naravnemu razvojnemu procesu ali posledica nasilne spremembe, ki je v nasprotju z naravnimi zakoni življenja.

... Artikel Jakob Alešovec (18421901) nekdaj priljubljeni slovenski pisatelj dramatik urednik novinar in humorist je bil eden prvih piscev kriminalk celo prve kavbojke Zločin prirejen po zgodbi Mati ga izda Bogato oderuhinjo najdejo mrtvo preiskovalni sodnik se muči z umorom a preiskave ne more zaključite zato mora za kazen v manjše mesto šele čez leto dni rešitev ponudi sama od sebe ... Murdochove skrivnosti: Zločin in kazen Murdoch Mysteries: Crime and Punishment. Nadaljevanka / Kriminalka, 6.

POVEZANE KNJIGE